Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤουριστική αξιοποίηση και ανάδειξη του ορεινού όγκου Τζένας – Πίνοβου

Τουριστική αξιοποίηση και ανάδειξη του ορεινού όγκου Τζένας – Πίνοβου

Ολοκληρωμένη πρόταση στο πρόγραμμα INTERREG IIIA/CARDS Ελλάδα – ΠΓΔΜ, υπέβαλε πρόσφατα ο Δήμος Εξαπλατάνου Πέλλας, με σκοπό να αναδειχτεί και να αξιοποιηθεί τουριστικά η περιοχή, όπου βρίσκεται ο ορεινός όγκος […]

Ολοκληρωμένη πρόταση στο πρόγραμμα INTERREG IIIA/CARDS Ελλάδα – ΠΓΔΜ, υπέβαλε πρόσφατα ο Δήμος Εξαπλατάνου Πέλλας, με σκοπό να αναδειχτεί<...> και να αξιοποιηθεί τουριστικά η περιοχή, όπου βρίσκεται ο ορεινός όγκος Τζένας – Πίνοβου.

Το έργο αποσκοπεί στην υιοθέτηση κοινών, μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, προσεγγίσεων για την ανάδειξη των προορισμών φυσικού και αισθητικού ενδιαφέροντος του ορεινού όγκου Τζένας – Πίνοβου.

Σύμφωνα με την πρώτη προσέγγιση ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου συμπεριλαμβανομένων και των τεσσάρων υποέργων ανέρχεται στο ποσό των 487.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από την Ε.Ε..

Για της επίτευξη του σκοπού του έργου θα προσδιοριστούν και θα αποτυπωθούν σε Σχέδιο Ανάδειξης, που θα εκπονηθεί, η στρατηγική και οι δράσεις για την ανάδειξη των παραπάνω ορεινών όγκων, ενώ παράλληλα θα υλοποιηθούν πιλοτικές δράσεις ανάδειξης της περιοχής εφαρμογής του έργου.

Στην πρόταση περιλαμβάνονται 4 υποέργα για το σχέδιο ανάδειξης και προορισμών του ορεινού όγκου (καθορισμός των ζωνών τουριστικών δραστηριοτήτων), σημάνσεις περιβαλλοντικής ερμηνείας σε οικοτουριστικές διαδρομές, δημιουργία “Ανοιχτού Κέντρου Πληροφόρησης του ορεινού όγκου, στο οποίο θα παρουσιάζονται στοιχεία για την περιοχή και προβολή και δημοσιοποίηση του έργου – παραγωγή έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού (δημιουργία θεματικής ιστοσελίδας) και πραγματοποίηση 4 διακρατικών συναντήσεων που θα αφορούν την προετοιμασία και το σχεδιασμό του κοινού σχεδίου ανάδειξης και προβολής καθώς και μίας ημερίδας στην οποία θα παρουσιαστεί το σχέδιο στο ευρύ κοινό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024