Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαγκόσμια Ημέρα Ξεναγού η σημερινή

Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού η σημερινή

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και σήμερα, 21 Φεβρουαρίου, εορτάζεται από τους επαγγελματίες ξεναγούς σε όλον τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού, με προσφορά δωρεάν ξεναγήσεων και άλλες εκδηλώσεις για τον […]

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και σήμερα, 21 Φεβρουαρίου, εορτάζεται από τους επαγγελματίες ξεναγούς σε όλον τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού,<...> με προσφορά δωρεάν ξεναγήσεων και άλλες εκδηλώσεις για τον πολιτισμό και το περιβάλλον.

Φέτος τα Σωματεία – μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών οργανώνουν τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών (Αθήνα) διοργανώνει:

  • Κύκλο δωρεάν ξεναγήσεων για το κοινό, τον Φεβρουάριο και Μάρτιο στην Αθήνα
  • 3ήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο για τους διπλωματούχους ξεναγούς, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, από τις 21-23 Φεβρουαρίου 2005.
  • Ομιλία – σεμινάριο με θέμα “Προστατευόμενες περιοχές στο δίκτυο Natura”, του κ. Μαρτίνο Γκαίτλιχ.
  • Εθελοντικό καθαρισμό στην οδό Μυκηνών – Τίρυνθας, από την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών, σε συνεργασία με τρεις Δήμους της περιοχής και με την στήριξη της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης.


Ο Σύνδεσμος Ξεναγών Θεσσαλονίκης διοργανώνει:

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ξεναγών, διοργάνωσε χτες, Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, δωρεάν ξεναγήσεις για το κοινό στο ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Στα πλαίσια της ξενάγησης την ημέρα αυτή στο μουσείο, αλλά και τις επόμενες θα συγκεντρώνονται από ξεναγούς, φίλους ξεναγών και οποιονδήποτε επισκέπτη θέλει να προσφέρει παιχνίδια, για να σταλθούν στα παιδιά στις πληγείσες περιοχές της Ν.Α. Ασίας.

Η Ένωση Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίων Νήσων & Δυτικής Ελλάδας, μετά από 4 συνεχείς χρονιές διοργάνωσης δωρεάν ξεναγήσεων για τους μαθητές & σπουδαστές των σχολείων και λοιπών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του Ν. Κερκύρας κατά την παγκόσμια ημέρα του ξεναγού, σχεδιάζει κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δ. Κερκυραίων, τα μέλη της να συμμετάσχουν δωρεάν στην διοργάνωση των Πολιτιστικών Βραδιών κάθε εβδομάδα & στην ξενάγηση προσωπικοτήτων, που επισκέπτονται την Κέρκυρα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024