Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαρουσιάζονται τα αποτελέσματα έρευνας στους τουρίστες της Κω

Παρουσιάζονται τα αποτελέσματα έρευνας στους τουρίστες της Κω

Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2005 και ώρα 18:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, Παράρτημα Κω, εκδήλωση με στόχο την παρουσίαση 2 σημαντικών δράσεων του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και της Δωδεκανησιακής […]

Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2005 και ώρα 18:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, Παράρτημα Κω, εκδήλωση με στόχο την παρουσίαση<...> 2 σημαντικών δράσεων του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και της Δωδεκανησιακής Εταιρείας Ανάπτυξης και Προόδου.

Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν:

  • Αποτελέσματα έρευνας που διενεργήθηκε στους τουρίστες της Κω κατά το χρονικό διάστημα Αυγούστου-Σεπτεμβρίου 2004
  • 1η παρουσίαση του Οδηγού Προγράμματος που θα χρηματοδοτήσει καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια που θα υλοποιήσουν τουριστικές επιχειρήσεις

Οι δράσεις αυτές χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Καινοτόμων Ενεργειών «ΙΣΤΟΣ – Καινοτομία για τον Αειφορικό Τουρισμό και τις Υπηρεσίες στο Νότιο Αιγαίο» που υλοποιείται στην Περιφέρεια Δωδεκανήσου. Το πρόγραμμα αυτό έχει περιφερειακή δομή, διαρκεί 2 χρόνια και αφορά μία σειρά δράσεων που βασίζονται στην στρατηγική προώθησης της αειφόρου ανάπτυξης μέσω της καινοτομίας στην επιχειρηματικότητα, με έμφαση στον τομέα του τουρισμού. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 4.675.000 ευρώ, και χρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΤΠΑ και κατά 25% από εθνικούς πόρους. Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου είναι ο Φορέας Διαχείρισης του συγκεκριμένου προγράμματος.

Όσον αφορά στην χρηματοδότηση καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων θα χρηματοδοτηθούν 15 επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου στα Δωδεκάνησα και 15 στις Κυκλάδες. Φορέας χρηματοδότησης θα είναι τα δύο Επιμελητήρια και φορείς διαχείρισης των επενδυτικών προτάσεων θα είναι η ΔΕΤΑΠ και η Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου Κυκλάδων. Οι επιχειρήσεις οι οποίες θα καταθέσουν πρόταση στο Επιμελητήριο θα αξιολογηθούν και θα εγκριθούν να υλοποιήσουν καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια στον τουρισμό με χρηματοδότηση από το Επιμελητήριο 50% επί του συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού.

Αντίστοιχη εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 2 Μαρτίου και στην Κάρπαθο στις 6 Απριλίου 2005.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024