Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΜετονομασία του αεροδρομίου Ιωαννίνων ζητούν ομογενείς της Φλώριδας

Μετονομασία του αεροδρομίου Ιωαννίνων ζητούν ομογενείς της Φλώριδας

Την μετονομασία του Αεροδρομίου Ιωαννίνων σε `Πύρρος`, προς τιμή του μεγάλου Στρατηλάτη και Βασιλέα της Ηπείρου ζητούν οι ομογενείς μας από τη Φλώριδα. Η πρόταση αυτή κατετέθη από τον πρόεδρο […]

Την μετονομασία του Αεροδρομίου Ιωαννίνων σε `Πύρρος`, προς τιμή του μεγάλου Στρατηλάτη και Βασιλέα της Ηπείρου ζητούν οι ομογενείς μας<...> από τη Φλώριδα. Η πρόταση αυτή κατετέθη από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φλώριδας, κ. Μ. Σέρβο, στον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Δ. Σταμάτη και έτυχε θετικής ανταπόκρισης.

Χαρακτηριστικά, η πρόταση του κ. Σέρβου είχε ως εξής: “Σας προτείνουμε να ονομασθεί το εν λόγω Αεροδρόμιο `Πύρρος` εκ του Βασιλέως των Ηπειρωτών (318 – 272 π.Χ.). Ο Πύρρος ήταν ένας από τους ικανότερους στρατηγούς της αρχαιότητας και ένα από τα σημαντικότερα εγχειρήματα του υπήρξε η προσπάθεια να ενώσει όλες τις τότε Ηπειρωτικές φυλές. Είναι συχνό το φαινόμενο της παραχάραξης και διαστρέβλωσης της Ελληνικής και κατά συνέπεια της παγκόσμιας ιστορίας. Κινήσεις σαν την προτεινόμενη ανωτέρω, κατοχυρώνουν σύμβολα, ονόματα και την λαμπρή και πλούσια ιστορία μας.

Το όνομα `Πύρρος` στο αεροδρόμιο θα αναδείξει την ιστορία της Ηπείρου και θα αποτρέψει τυχόν βλέψεις γειτόνων να διεκδικήσουν το όνομα αυτό σε σχετικό εγχείρημα. Ως πρακτική συνάδει με την ονοματοδοσία άλλων αεροδρομίων όπως της Θεσσαλονίκης (“Μακεδονία”), Κερκύρας (“Ι. Καποδίστριας”), Κω (“Ιπποκράτης”) κ.ο.κ. Ως Έλληνες οφείλουμε να προστατεύουμε και να αναδεικνύουμε την ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά“.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024