Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Κόντρα Τουρκίας με Alitalia

Θοδωρής Κουμέλης - 10 Φεβρουάριος 2000, 00:00

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής κυβέρνησης, η ιταλική αεροπορική εταιρία Alitalia<.> δεν θα μπορεί να προσγειώνει<...>

τα αεροπλάνα της στο νέο διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης.
Η απόφαση αυτή πάρθηκε με την αιτιολογία της κακής μεταχείρισης των τουρκικών αεροπλάνων και πληρωμάτων στο αεροδρόμιο Malpensa του Μιλάνου.
Η τουρκική κυβέρνηση με έγγραφη ανακοίνωση του υπουργού Μεταφορών, Ενίς Οκσούζ δήλωσε ότι στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας εμπορικών προνομίων και υπηρεσιών τα αεροπλάνα της Alitalia θα προσγειώνονται στο εξής στον διάδρομο C -ο οποίος απέχει ένα χιλιόμετρο περίπου από τον έλεγχο των διαβατηρίων- του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, μέχρι τα τουρκικά αεροπλάνα να πάψουν να αναγκάζονται να χρησιμοποιούν δεύτερης ποιότητας ιταλικά αεροδρόμια.
Μάλιστα ο Τούρκος υπουργός προειδοποίησε ότι θα εξαναγκάσει την Alitalia να προσγειώνει τα αεροπλάνα της στο αεροδρόμιο του Τζορλού που βρίσκεται 50 χιλιόμετρα ΒΔ της Κωνσταντινούπολης αν οι ιταλικές αρχές συνεχίσουν να συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο στις τουρκικές αεροπορικές εταιρίες.
Ανάλογη στάση θα τηρήσει η Τουρκία και προς εταιρίες άλλων χωρών αν τα τουρκικά αεροπλάνα δεν τυγχάνουν καλής μεταχείρισης, δήλωσε ο κ. Οκσούζ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top