Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ανανεώνει τα Concorde η British Airways

Βίκυ Καραντζαβέλου - 11 Φεβρουάριος 2000, 00:00

Με ανανεωμένο και πλέον σύγχρονο στυλ θα υποδέχονται τους επιβάτες τους τον 21ο αιώνα, τα υπερηχητικά αεροσκάφη Concorde<...> του στόλου της British Airways<.>

, αφού η εταιρία αποφάσισε να επενδύσει το ποσό των 14 εκατ. λιρών Αγγλίας για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουν τα συγκεκριμένα αεροσκάφη.
Τα επτά Concorde της British Airways από το 1979 έχουν πραγματοποιήσει 50.000 πτήσεις διανύοντας συνολικά 140 εκατ. μίλια.
Το 1986, ένα από τα υπερηχητικά αεροσκάφη έκανε το γύρο του κόσμου σε 29 ώρες και 59 λεπτά, διανύοντας 28.238 μίλια.
Τα Concorde θα βρίσκονται σε υπηρεσία μέχρι το 2015, σχίζοντας τον ουρανό με ταχύτητα διπλάσια του ήχου (1.350 μίλια την ώρα), σε ύψος 60.000 ποδιών.  Περισσότεροι από 2,5 εκατ. επιβάτες έχουν ταξιδέψει με τα concorde της British Airways από το 1976 ως σήμερα. Ο πιο συχνός επιβάτης είναι ένα στέλεχος πετρελαϊκής εταιρίας, ο οποίος ταξιδεύει με το concorde 70 φορές το χρόνο.
Η ανακαίνιση αφορά στα καθίσματα, που θα γίνουν σε χρώμα μπλε σκούρο και θα είναι πιο οικονομικά γιατί το 20% της μείωσης του βάρους τους θα αποφέρει περίπου 1 εκατ. Αγγλικές από την μείωση των καυσίμων που θα χρειάζεται το αεροπλάνο για να τα μεταφέρει.
Ο νέος εσωτερικός διάκοσμος θα δίνει την αίσθηση μεγαλύτερου χώρου, και οι νέες αίθουσες αναμονής του Heathrow και του JFK με τις διάφανες φισούνες επιβίβασης θα δίνουν μια διαφορετική αίσθηση στον επιβάτη.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top