Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αυξημένες οι κρατήσεις των Ολλανδών στη χώρα μας

Θοδωρής Κουμέλης - 25 Φεβρουάριος 2005, 00:00

Ιδιαίτερα αυξημένη αναμένεται να είναι φέτος η τουριστική κίνηση των κατοίκων της Ολλανδίας προς την Ελλάδα, αφού<...>

σύμφωνα με στοιχεία έρευνας, που πραγματοποιήθηκε, οι κρατήσεις των Ολλανδών στη χώρα μας παρουσιάζονται αυξημένες κατά 11%, σε σχέση με πέρσι.

Όσον αφορά στις κρατήσεις των Ολλανδών στις ανταγωνίστριες τουριστικά χώρες της Ελλάδας, τα στοιχεία αποκάλυψαν, σύμφωνα με δημοσίευμα της `Ροδιακής`, ότι στην Ισπανία μειώθηκαν κατά 17%, στην Τουρκία αυξήθηκαν κατά 18%, στην Κύπρο κατά 13% και στη Βουλγαρία κατά 66%.

Aλλη, εξίσου ενδιαφέρουσα έρευνα με αντικείμενο την Ολλανδική τουριστική αγορά, είναι αυτή, που έγινε από τον ΕΟΤ Ολλανδίας, στα πλαίσια της έκθεσης της Ουτρέχτης. Σε ότι αφορά την ηλικία των Ολλανδών τουριστών, που έρχονται στην Ελλάδα το 12% είναι μέχρι 17 χρόνων, το 34% είναι από 18 έως 34 χρόνων, το 32% είναι από 35 έως 54 χρόνων και το 22% από 55 χρόνων και πάνω.

Οι Ολλανδοί τουρίστες, που επισκέπτονται την Ελλάδα, σε ποσοστό 16% μένουν σε ξενοδοχεία Α` κατηγορίας, σε ποσοστό 39% σε ξενοδοχεία Β` κατηγορίας, σε ποσοστό 20% σε ξενοδοχείο Γ` κατηγορίας και το 25% σε λοιπά καταλύματα. Ενώ τα κριτήρια επιλογής του τόπου διακοπών των Ολλανδών είναι τα ακόλουθα: χαμηλές τιμές 23%, καλά ξενοδοχεία 19%, ωραίες παραλίες 17%, ασφάλεια 11%, καλές υπηρεσίες 10%, όμορφη φύση 7%, νόστιμο φαγητό - ποτό 5% κ.λ.π.

Η άποψη των Ολλανδών για ποια χώρα προσφέρει τα πιο φθηνά πακέτα διακοπών είναι: Τουρκία 84%, Ισπανία 9%, Ελλάδα 6%, Πορτογαλία 1%, άλλη χώρα 1%. Στην ερώτηση πού υπάρχουν καλά ξενοδοχεία και διαμερίσματα οι απόψεις είναι: Ισπανία 34%, Τουρκία 34%, Ελλάδα 18%, Πορτογαλία 13%, άλλες χώρες 1%. Στη συνέχεια, στην ερώτηση για ωραίες παραλίες οι απόψεις είναι: Ισπανία 44%, Ελλάδα 25%, Τουρκία 19%, Πορτογαλία 11%. Στο ερώτημα, πού υπάρχουν καλές υπηρεσίες και φιλοξενία οι απόψεις είναι: Τουρκία 47%, Ελλάδα 31%, Ισπανία 15%, Πορτογαλία 7%.

Τέλος, σε ότι αφορά στο πιο νόστιμο φαγητό και ποτό οι απαντήσεις των Ολλανδών είναι: Ελλάδα 39%, Τουρκία 30%, Ισπανία 22%, Πορτογαλία 8%, ενώ σε ερώτηση σχετική με τις φυσικές ομορφιές οι απόψεις των Ολλανδών είναι: Ελλάδα 31%, Τουρκία 27%, Πορτογαλία 21%, Ισπανία 19%.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top