Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Δεκτή ελληνική πρόταση για τη δημιουργία Δρόμου του Πολιτισμού της ΝΑ Ευρώπης

Θοδωρής Κουμέλης - 25 Φεβρουάριος 2005, 00:00

Πρόταση του Νομάρχη Πειραιά και Α` αντιπροέδρου της ΕΝΑΕ, κ. Γιάννη Μίχα, σχετικά με τη δημιουργία Δρόμου του Πολιτισμού<...>

της ΝΑ Ευρώπης που αφορά στον τουρισμό και στον πολιτισμό έγινε τελικά δεκτή από τη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας για τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Σόφια της Βουλγαρίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από δέκα χώρες.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την εισήγηση του για τον τουρισμό και τον πολιτισμό, ο κ. Μίχας τόνισε ότι “η δημιουργία ενός πολιτισμικού δρόμου σε μία σειρά πόλεων της Ν.Α. Ευρώπης αποτελεί ευκαιρία όχι μόνο για την τόνωση της οικονομίας τους αλλά και για την προσέγγιση των λαών και τον σεβασμό της διαφορετικότητας των πολιτισμών, που είναι η βάση της ανεκτικότητας και της αλληλεγγύης”. “Είναι μία πρόταση με ευεργετικά αποτελέσματα στους λαούς” είπε και πρόσθεσε ότι “ήδη από τον περασμένο Μάιο έχει ψηφισθεί από την Ολομέλεια του Κογκρέσου ψήφισμα για τον Πολιτισμικό Τουρισμό με το οποίο προτρέπονται οι περιφερειακές αρχές να αναπτύξουν διασυνοριακές συνεργασίες”.
Να σημειωθεί ότι στην Ομάδα Εργασίας συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Αλβανία, τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Ελλάδα, τη Μολδαβία, τη Ρουμανία, τη Σερβία - Μαυροβούνιο, την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και την Τουρκία.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top