Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜεγάλες μειώσεις αφίξεων στη Μαγνησία

Μεγάλες μειώσεις αφίξεων στη Μαγνησία

Με υπόμνημα της στις 14 Μαΐου στον υπουργό Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας εκφράζει τους φόβους της για επανάληψη της χρονιάς του ΄91 όπου σημειώθηκαν μειώσεις της […]

Με υπόμνημα της στις 14 Μαΐου στον υπουργό Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησία<.>ς εκφράζει τους φόβους της για επανάληψη της χρονιάς του ΄91 όπου σημειώθηκαν μειώσεις της τάξης του 60-70%.
Τα άσχημα μηνύματα έχουν ήδη αρχίσει να φθάνουν όταν μετά την έναρξη των βομβαρδισμών στο Κοσσυφοπέδιο<.> στις 23 Μαρτίου άρχισαν αρχικά οι ακυρώσεις κρατήσεων για το Πάσχα από την αγορά του εξωτερικού και μια σειρά από οργανωμένα γκρουπ με δραστηριότητα εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Σταδιακά άρχισαν και οι ακυρώσεις από το εξωτερικό για κρατήσεις του καλοκαιριού, ενώ ταυτόχρονα μειώθηκε κατακόρυφα και η ζήτηση από το εσωτερικό αλλά και από το εξωτερικό.
Αυτή τη στιγμή οι ξενοδόχοι της χερσαίας Μαγνησίας βλέπουν οι αρχικές προβλέψεις του Μαρτίου για αύξηση 15-20% να αντιστρέφονται δραματικά και να επαναλαμβάνεται η κατάσταση του 1991, τότε που η πτώση στις αφίξεις έφτασε το 60-70%, αφού οι αλλοδαποί πελάτες του Νομού στο μεγαλύτερο ποσοστό τους έφθαναν οδικά μέσω Γιουγκοσλαβίας.
Έτσι, οι ξενοδόχοι της χερσαίας Μαγνησίας, με το έγγραφο αυτό, ζητούν να μην αποκοπή η περιοχή τους από τα μέτρα που θα λάβει η Κυβέρνηση για να καλύψει μέρος της οικονομικής ζημιάς των τουριστικών περιοχών, όπως είχε συμβεί κατά την περίοδο του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία το 1991, όπου η χερσαία Μαγνησία (Βόλος- Πήλιο-Ν. Αγχίαλος) είχε μείνει εκτός.
Ο Νομός Μαγνησίας, ως έντονα πληττόμενη περιοχή από τους συνεχόμενους βομβαρδισμούς στη γειτονική Γιουγκοσλαβία, θα πρέπει να ενισχυθεί οικονομικά για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την δύσκολη φετινή τουριστική περίοδο.
Το υπόμνημα της Ένωσης έχει κοινοποιηθεί επίσης και στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, κ. Παπαντωνίου, στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Παπαδήμα, γ.γ. του ΕΟΤ, κ. Γιαννακόπουλο, σε βουλευτές του Νομού Μαγνησίας, στο νομάρχη Μαγνησίας, κ. Σκοτινιώτη, στον γ.γ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Βασιλείου, στον πρόεδρο του ΞΕΕ, κ. Διβάνη και στον πρόεδρο της ΠΟΞ, κ. Πλεύρη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024