Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Η Θεσσαλονίκη πρωτοπορεί στον συνεδριακό τουρισμό

Θοδωρής Κουμέλης - 11 Φεβρουάριος 2000, 00:00

Γερές βάσεις για την προσέλκυση συνεδρίων, εταιρικών συναντήσεων, ταξιδιών κινήτρων και επαγγελματικών ταξιδιών στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας θέτει<...> η ίδρυση του "Τhessaloniki Convention & Visitors Bureau"CVB<.>), με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκη<.>

ς.
Ο νέος φορέας θα λειτουργήσει με την μορφή Αστικής Εταιρίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία Αστική Εταιρία Συνεδρίων και Επισκεπτών Θεσσαλονίκης έχοντας ως ιδρυτικά μέλη το προεδρείο της ΕΞΘ και τακτικά μέλη τα μέλη της ΕΞΘ.
Βασικός στόχος του TCVB είναι η ανάδειξη της Θεσσαλονίκης στις διεθνείς αγορές των συνεδρίων και των ταξιδιών κινήτρων ως σοβαρού υποψήφιου προορισμού, "candidate destination" και η δημιουργία των προϋποθέσεων για την προσέλκυση και υποστήριξη εκδηλώσεων αυτής της μορφής.
Το TCVB θα οργανωθεί σε τέσσερα διαφορετικά τμήματα -συνεδρίων, επαγγελματικών συναντήσεων, "ταξιδιών κινήτρων" και εκπαίδευσης- τα οποία στόχος είναι να τεθούν σε πλήρη λειτουργία μέχρι το τέλος του 2000.
Όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του φορέα κ. Bασίλειος Μπρόβας, το κυριότερο "εργαλείο" του γραφείου θα είναι έντυπο και ηλεκτρονικό πληροφοριακό υλικό, με το οποίο θα παρουσιάζονται όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για τη συνεδριακή υποδομή της Θεσσαλονίκης, αλλά και το ευρύ φάσμα των διαθέσιμων υπηρεσιών, που είναι απαραίτητες για τη συνολική επιτυχία μιας διοργάνωσης, καθώς και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται στην πόλη.
O νέος φορέας τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και οι δράσεις του θα χρηματοδοτούνται κατά περίπτωση από τον ΕΟΤ, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τη νομαρχία και το δήμο Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τον κ. Μπρόβα, "την ίδρυση του Thessaloniki CVB έχουν ήδη αγκαλιάσει κορυφαίοι φορείς, ενώ στον κατάλογο των μελών του αναμένεται να περιληφθούν και οι πιο διακεκριμένες επιχειρήσεις της πόλης", ενώ όπως ανέφερε, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία στελέχωσης του φορέα με εξειδικευμένα στελέχη από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, αλλά και το εξωτερικό.
Το τετραετές πλάνο του TCVB ξεκινάει το 2000 με την προσέγγιση της Ελληνικής, Βρετανικής και της διεθνούς αγοράς και κάθε χρόνο θα προστίθενται τρεις επιπλέον αγορές. Έτσι, το 2001 θα προστεθούν η Γερμανία, το Βέλγιο και Κάτω Χώρες, το 2002 η Ελβετία, η Αυστρία και η Βόρειος Ιταλία και το 2003 η Γαλλία, η Ισπανία και η Σουηδία.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top