Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΤο Athens Convention Bureau στην Confex

Το Athens Convention Bureau στην Confex

Με την συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας του, το Athens Convention Bureau παρουσίασε και εκπροσώπησε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, τις συνεδριακές υποδομές της Αττικής στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, συμμετέχοντας με […]

Με την συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας του, το Athens Convention Bureau παρουσίασε και εκπροσώπησε, για δεύτερη<...> συνεχή χρονιά, τις συνεδριακές υποδομές της Αττικής στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, συμμετέχοντας με δικό του περίπτερο στην Έκθεση Συνεδριακού Τουρισμού Confex στο Λονδίνο, 15 – 17 Φεβρουαρίου.

Στην φετινή έκθεση συγκριτικά με την Confex 2004 παρατηρήθηκε αυξημένο ενδιαφέρον από Βρετανούς οργανωτές για groups από 150 έως 1.200 συνέδρους (35 – 45 ετών). Επίσης, πολλές και αξιόλογες συναντήσεις έγιναν μεταξύ των εκπροσώπων του ACVB και των οργανωτών, οι οποίοι σκέπτονται την Αθήνα ως πιθανό τόπο διεξαγωγής των συνεδρίων τους και οι οποίοι προσέγγισαν τους ανθρώπους του ACB, όχι μόνο σαν φορέα προσέλκυσης συνεδρίων, αλλά κυρίως σαν αξιόπιστη πηγή πληροφοριών και μέσο αξιολόγησης.

Το Athens Convention Bureau, είχε την ευκαιρία να προβάλει το υψηλό μετα – ολυμπιακό προφίλ της Αθήνας και να την παρουσιάσει σαν ένα επίκαιρο προορισμό για τους νέους οργανωτές συνεδρίων, που αναζητούν ιδέες και υποδομές νέας γενιάς (π.χ. MTV). Ακόμη, παρουσιάστηκαν πρωτότυπες ιδέες για την Αθήνα, συνδυασμός του αρχαίου πολιτισμού με τις σύγχρονες πτυχές της πόλης, θαλάσσιες δραστηριότητες κ.α.. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές ερωτήσεις αγοραστών αφορούσαν στην διαθεσιμότητα των σταδίων για την διοργάνωση αθλητικών events και incentives, product launches, και award ceremonies.

Όπως διαπίστωσε και η Διευθύντρια του ACVB κ. Κάλλη Τραυλού, που παρευρέθηκε στην έκθεση, “σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια το booking trend έχει γίνει βραχυπρόθεσμο, που σημαίνει ότι απαιτείται μεγαλύτερη ευελιξία στη διοχέτευση πληροφοριών και υπηρεσιών”.

Τα σημαντικά αφιερώματα για το Athens Convention Bureau, στο Conference & Incentive Travel Magazine (Confex Issue,UK), στο Association Meetings (Confex Issue, International), αποδεικνύουν ότι το Athens Convention Bureau αναγνωρίζεται επίσημα στο εξωτερικό με μεγάλη ταχύτητα.

Τέλος, να τονιστεί ότι το Athens Convention Bureau εξελίσσεται σε σημαντικό εργαλείο μάρκετινγκ για την συνεδριακή αγορά και τις υποδομές της Αθήνας, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες των ιδρυτικών φορέων του, παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες, τις οποίες μέχρι σήμερα κανείς φορέας δεν είχε την δυνατότητα και την εξουσιοδότηση να παράσχει. Αναμφισβήτητα, λοιπόν, η ενίσχυση και πλαισίωση του με νέους εταίρους θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη και οργάνωση του, με απώτερο σκοπό και στόχο την προβολή της Αθήνας και μόνον.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024