Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αναστάσιος Λιάσκος

Ελλιπές το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ για τον ιαματικό τουρισμό

Θοδωρής Κουμέλης - 28 Φεβρουάριος 2005, 00:00

Τους λόγους, για τους οποίους η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέρριψε το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ για τον ιαματικό τουρισμό, καθώς και τις θέσεις, του υπό διαμόρφωση νέου νομοσχεδίου για τον ιαματικό - ιατρικό τουρισμό και θερμαλισμό του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, γνωστοποίησε χτες ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Α. Λιάσκος, σε...

Τους λόγους, για τους οποίους η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέρριψε το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ για τον ιαματικό τουρισμό, καθώς και τις θέσεις<...>

, του υπό διαμόρφωση νέου νομοσχεδίου για τον ιαματικό - ιατρικό τουρισμό και θερμαλισμό του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, γνωστοποίησε χτες ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Α. Λιάσκος, σε συζήτηση της Βουλής.

Ο Υφυπουργός υπογράμμισε τις σημαντικές ελλείψεις του νομοσχεδίου του ΠΑΣΟΚ και εξέφρασε την απορία του, “γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση ενώ είχε καταθέσει το ίδιο νομοσχέδιο προς ψήφιση επί των ημερών της (Ιανουάριος 2004) το απέσυρε και δεν το ψήφισε”

“Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης με το νέο θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώνει”, ανέφερε ο κ. Λιάσκος, “εξασφαλίζει την ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού (όπως ο ιαματικός τουρισμός και ο θερμαλισμός), ώστε να ενισχυθεί η τουριστική κίνηση σε όλη τη διάρκεια του έτους και να τονωθεί, τόσο η τοπική οικονομία, όσο και η περιφερειακή ανάπτυξη με την ταυτόχρονη ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, που αποτελεί το δόγμα του Υπουργείου και δέσμευση στο Κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας”.

Ακόμα, ο κ. Λιάσκος, επανέλαβε ότι “στo νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας προτείνονται για πρώτη φορά, να συμπεριληφθούν δράσεις και νομικές πρόνοιες, έτσι ώστε να διευκολυνθεί και η ανάπτυξη υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού, που θα εκμεταλλεύονται και τις υπηρεσίες του τομέα της ψυχικής υγείας (χρόνιων προβλημάτων ύπνου, ανορεξίας, γεροντικές άνοιες, κ.λ.π.), πλαστικής χειρουργικής, νεφροπαθών σε κλινικές και νοσοκομεία εγκατεστημένα σε τουριστικές περιοχές”. “Πιστεύουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε υπηρεσίες ιατρικού - θεραπευτικού τουρισμού με επανακαθορισμό των επιχειρησιακών λειτουργιών, ανασχεδιασμό των υποδομών και ανάπτυξη νέων ιατρικών κέντρων στις τουριστικές μας περιοχές” ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του κ. Λιάσκου.
Σημαντικά ζητήματα, επίσης” πρόσθεσε ο Υφυπουργός “όπως η αναγνώριση και η διαδικασία αναγνώρισης των Ιαματικών φυσικών πόρων, το πεδίο εφαρμογής, η χρήση και η κυριότητα των ιαματικών φυσικών πόρων, η επιτροπή προστασίας ιαματικών φυσικών πόρων και η λήψη άμεσων μέτρων προστασίας, το μητρώο ιαματικών φυσικών πόρων και πηγών, αλλά και της δημιουργίας εγκαταστάσεων με ειδικό σήμα λειτουργίας, καθώς επίσης του ελέγχου, επιθεώρησης και των κυρώσεων των επιχειρήσεων ιαματικού τουρισμού και θερμαλισμού, ρυθμίζονται με βάση την νέα οργάνωση του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του ΕΟΤ”.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Λιάσκος δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι “με αυτόν το νόμο, δημιουργούνται κίνητρα επενδυτικής δραστηριότητας σε ιδιώτες και Δήμους, που έχουν δυνατότητα ανάληψης επενδυτικών πρωτοβουλιών, σύμφωνα με αυστηρά καθορισμένες προδιαγραφές. Απώτερος σκοπός είναι η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, που θα αξιοποιήσει την μεταολυμπιακή προβολή της χώρας μας”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top