Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Έρευνα του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και της ΔΕΤΑΠ για τους τουρίστες της Κω

Βίκυ Καραντζαβέλου - 02 Μάρτιος 2005, 00:00

Ενδιαφέροντα συμπεράσματα προέκυψαν από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους τουρίστες της Κω και υλοποίησε<...>

το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου σε συνεργασία µε την ΔΕΤΑΠ και την Επιστημονική Ομάδα Τουρισμού του Επιμελητηρίου.

Κατά την παρουσίαση που έγινε πρόσφατα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου στην Κω, παρέστησαν η Έπαρχος της Κω κ. Κυπραίου, οι Δήμαρχοι των 3 Δήμων του νησιού, αλλά και εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων και ενδιαφερόμενοι πολίτες και επιχειρηματίες.

Το τελικό δείγμα της έρευνας αποτελείται από 784 άτομα, άνδρες και γυναίκες, άνω των 18 ετών, αλλοδαπούς τουρίστες που έμειναν τουλάχιστον 1 νύχτα στο νησί της Κω, και αναχώρησαν µέσω charter, ανεξάρτητα µε τον λόγο επίσκεψης τους (διακοπές, συνέδριο, incentive, επαγγελματικό ταξίδι, επίσκεψη φίλων & συγγενών). Χρησιμοποιήθηκε συστηματική τυχαία δειγματοληψία από το χώρο check-in (αναχωρήσεων) του αεροδρομίου, µε χρήση ποσόστωσης (quota) ως προς την κατανομή των εθνικοτήτων µε βάση τις αφίξεις charter της περιόδου Σεπτεμβρίου  - Οκτωβρίου 2003. Εν συνεχεία, το δείγμα σταθμίστηκε ως προς την πραγματική κατανομή των εθνικοτήτων για την περίοδο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2004, µε βάση τα τελικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Η συλλογή των ερωτηματολογίων έγινε σε συνεργασία µε τον Δήμο Ηρακλειδών,
στελέχη του οποίου εργάστηκαν ως ερευνητές, ενώ υπήρξε και συνεργασία µε την Ένωση Ξενοδόχων Κω, για την εποπτεία και τον συντονισμό της συλλογής των στοιχείων. Η στατιστική ανάλυση των στοιχείων της έρευνας έγινε από την εταιρία Market Plan, η οποία είναι µέλος της European Society of Opinion & Marketing Research και τηρεί του κώδικες δεοντολογίας για τη διεξαγωγή και δημοσιοποίηση ερευνών κοινής γνώμης.

Τα στοιχεία, που συλλέχθηκαν από την έρευνα, δίνουν μια πλήρη εικόνα του προφίλ των επισκεπτών, του νησιού, καθώς αποκαλύπτονται πληροφορίες για τις προτιμήσεις τους, όσον αφορά στις περιοχές του νησιού, τον τρόπο πραγματοποίησης των κρατήσεων τους, το εισόδημα τους, το βαθμό ικανοποίησης τους από τις προσφερόμενες υπηρεσίες στο νησί και τα καταλύματα του, κ.α..

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top