Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ημερίδα

Η ενεργειακή απόδοση των κτιρίων είναι και ξενοδοχειακό θέμα

Θοδωρής Κουμέλης - 04 Μάρτιος 2005, 00:00

“Η Ευρωπαϊκή Οδηγία για την Ενεργειακή Απόδοση των Κτιρίων: Προκλήσεις και Προοπτικές” είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνεται στις<...>

10 Μαρτίου 2005 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στην Αθήνα, καθώς με τη νέα αυτή οδηγία το σκηνικό των ενεργειακών μελετών στα κτίρια, αλλάζει δραματικά, αποκτώντας ιδιαίτερες απαιτήσεις και πολυπλοκότητα.

«Με τη νέα ευρωπαϊκή οδηγία αλλάζει το ενεργειακό και περιβαλλοντικό καθεστώς και των ξενοδοχείων και των συνεδριακών κέντρων καθώς θα πρέπει να επιθεωρούνται
ενεργειακά ώστε να είναι δυνατή η ταξινόμισή τους σύμφωνα με τις υπάρχουσες κατηγορίες και να έχουν ενεργειακή πιστοποίηση με τη μορφή πινακίδας η οποία θα είναι αναρτημένη στην είσοδό τους»
μας αναφέρει ο Κώστας Κωνσταντινίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της ‘Ηλιότοπος Συνέδρια’ που είχε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της ημερίδας.

«Η ενεργειακή αυτή πιστοποίηση πολύ σύντομα θα είναι ένα σημαντικό κριτήριο που θα επηρεάζει άμεσα τις επιλογές των πελατών ιδιαίτερα αυτών που προέρχονται από χώρες που έχουν υιοθετήσει συστήματα ενεργειακής απόδοσης της κτιριακής υποδομής», συμπληρώνει ο κ. Κωνσταντινίδης.

Η νέα αυτή οδηγία βρήκε τον τεχνικό κόσμο και τους επιστήμονες παντελώς απροετοίμαστους. Η εξαιρετικά μεγάλη καθυστέρηση στην προετοιμασία του Ελληνικού τεχνικού κόσμου δημιουργεί πιεστικές συνθήκες και άμεση ανάγκη ενημέρωσης και προσαρμογής.

Έτσι, η ημερίδα έχει ως απώτερο στόχο να ενημερώσει σε βάθος τον ελληνικό τεχνικό κόσμο και τους αντίστοιχους επιστήμονες σχετικά με τη νέα Ευρωπαϊκή οδηγία και τα νέα πρότυπα του CEN.

Επίσης, στην ημερίδα έχουν προσκληθεί και θα μιλήσουν, ο σχετικός υπεύθυνος από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι υπεύθυνοι των ελληνικών σχετικών υπουργείων, καθώς και Έλληνες επιστήμονες, που ασχολούνται και παρακολουθούν το θέμα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top