Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Απομάκρυνση του ΟΣΕ από τη Λεύκα Πειραιά για την ανάδειξη της περιοχής

Βίκυ Καραντζαβέλου - 08 Μάρτιος 2005, 00:00

“Εντατικοποιούνται οι εργασίες απομάκρυνσης των εγκαταστάσεων του ΟΣΕ από τη Λεύκα Πειραιά και της<...>

μεταφοράς τους στο Θριάσιο Πεδίο, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλη Λιάπη, ο οποίος επισκέφτηκε χτες τη περιοχή για την επίβλεψη της πορείας των εργασιών.

Ο κ. Λιάπης γνωστοποίησε ότι “ο χώρος, που θα ελευθερωθεί, θα αξιοποιηθεί εμπορικά και πολιτιστικά, προς όφελος τόσο του ΟΣΕ, όσο και κυρίως των πολιτών του Πειραιά και των παρακείμενων δήμων Ρέντη και Νικαίας”. Επίσης, ο υπουργός ανακοίνωσε την άμεση αξιοποίηση σχετικής μελέτης, με ταυτόχρονο διάλογο με τους ενδιαφερόμενους Δήμους και τοπικούς φορείς, για την οριστικοποίηση της χρήσης των χώρων”.

Να σημειωθεί ότι ο χώρος των εγκαταστάσεων του ΟΣΕ έκτασης περίπου 122 στρεμμάτων, βρίσκεται στα όρια του Δήμου Πειραιά με τους Δήμους Αγ. Ιωάννη Ρέντη και Νίκαιας και σήμερα στεγάζει το Κεντρικό Μηχανοστάσιο, το Εργοστάσιο και την Αποθήκη Υλικού του οργανισμού.

Το σύνολο, όμως, των εγκαταστάσεων πρόκειται να μετεγκατασταθεί στην περιοχή του Θριασίου, σε σύγχρονα κτίρια, παρακείμενα του Εμπορευματικού Κέντρου, με σκοπό να εξασφαλιστεί έτσι ένας σημαντικός χώρος στον Πειραιά, που θα συμβάλλει στην όλη αναβάθμιση της περιοχής, ενώ παράλληλα ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των εργαζομένων του ΟΣΕ για σύγχρονες και απολύτως ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Η μεταστέγαση θα γίνει σε νέα κτίρια με σύγχρονες προδιαγραφές και σε περιοχή, η οποία θα είναι άμεσα προσβάσιμη με τις γραμμές του προαστιακού.

Τέλος, το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών ήδη έχει προωθήσει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ολοκλήρωση των προπαρασκευαστικών ενεργειών για την δημιουργία εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο (μελέτες, προκηρύξεις διαγωνισμών, κλπ), ώστε αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η μεταφορά των εγκαταστάσεων και απελευθερωθεί η περιοχή, να ξεκινήσουν τα έργα ανάπλασης και ανάπτυξης της περιοχής, με στόχο τη δημιουργία κέντρου πολλαπλών δραστηριοτήτων που θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top