Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΟι μισοί Βρετανοί προτιμούν τα οργανωμένα πακέτα διακοπών

Οι μισοί Βρετανοί προτιμούν τα οργανωμένα πακέτα διακοπών

Περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς φαίνεται να προτιμούν τα οργανωμένα πακέτα διακοπών, και όχι τα μεμονωμένα ταξίδια, σύμφωνα με έρευνα, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα. Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα έγινε από το […]

Περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς φαίνεται να προτιμούν τα οργανωμένα πακέτα διακοπών, και όχι τα μεμονωμένα ταξίδια, σύμφωνα<...> με έρευνα, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα έγινε από το Συμβούλιο Τουρισμού της Τζαμάικα (Jamaica Tourist Board) σε 2.000 άτομα τον Ιανουάριο του 2005, αποκαλύπτοντας ότι περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς (58%) συνεχίζουν να προτιμούν τα παραδοσιακά πακέτα διακοπών, σημειώνοντας αύξηση 56%, σε σχέση με τον Οκτώβρη του 2004.

Μάλιστα, η έρευνα κατέδειξε ότι τα οργανωμένα πακέτα διακοπών είναι ιδανικά για ζευγάρια με παιδιά, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία, απεκαλύφθη ότι το 58% των Βρετανών, που θα ταξιδέψουν με τα παιδιά τους θα προτιμήσουν τα πακέτα διακοπών, ενώ μόλις το 38% των Βρετανών απάντησε ότι διατίθεται να πάρει μαζί τα παιδιά σε κάποιο μεμονωμένο ταξίδι.

Επίσης, τα αποτελέσματα της έρευνας αποκάλυψαν ότι μόνο το ένα τρίτο των Βρετανών προτιμά τα μεμονωμένα ταξίδια (38%), έναντι 48% των Βρετανών, που τα προτιμούσαν τον Οκτώβρη του 2004 και παρά το γεγονός ότι στα μεμονωμένα ταξίδια υπάρχει η ελευθερία και η δυνατότητα να οργανώνει κανείς, όπως αυτός θέλει το ταξίδι του.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, η εκπρόσωπος Τύπου του Συμβουλίου Τουρισμού της Τζαμάικα, κ. Elizabeth Fox ανέφερε ότι “παρά την αυξανόμενη τάση των ταξιδιωτών, που κυνηγούν την περιπέτεια, να προτιμούν τα μεμονωμένα ταξίδια, τα παραδοσιακά πακέτα διακοπών θα συνεχίσουν να είναι δημοφιλή για πολλά χρόνια ακόμη, ειδικά τώρα που τα πακέτα περιλαμβάνουν όλο και περισσότερες προσφερόμενες υπηρεσίες”.

Ορισμένα από τα συμπεράσματα της έρευνας είναι τα ακόλουθα:

  • Τα πακέτα διακοπών παραμένουν δημοφιλή κυρίως στους νέους, αφού το 61% των ερωτώμενων ηλικίας 20 ετών, δήλωσε ότι προτιμά τα πακέτα, αφού προσφέρουν πλέον υπηρεσίες τύπου all-inclusive.
  • Οι ηλικιωμένοι(60 ετών και άνω) προτιμούν τα μεμονωμένα ταξίδια. Μάλιστα, το 45% των ερωτηθέντων αυτής της ηλικίας απάντησε ότι θα προτιμούσε να ταξιδέψει μεμονωμένα.
  • Οι γυναίκες, με ποσοστό 42% φαίνονται να προτιμούν τα μεμονωμένα ταξίδια, ενώ οι άντρες με ποσοστό 34% προτιμούν μια συμφωνία υπηρεσιών τύπου all-inclusive.
  • Τα πακέτα διακοπών παραμένουν ιδιαίτερα αγαπητά στους ανύπαντρους Βρετανούς(68%).

Όσον αφορά στις περιοχές:

  • Το 78% των Σκοτσέζων απάντησε ότι θα προτιμήσει φέτος ένα πακέτο διακοπών, που θα προσφέρει υπηρεσίες τύπου all-inclusive, ενώ με ποσοστό προτίμησης 75% ακολουθούν οι κάτοικοι του Yorkshire.
  • Οι Λονδρέζοι αποδείχτηκαν ότι είναι οι πιο περιπετειώδεις Βρετανοί, αφού περισσότεροι από τους μισούς (59%) απάντησαν ότι θα προτιμήσουν τα μεμονωμένα ταξίδια το 2005.
  • Εκτός από τους Σκοτσέζους (19%), και οι κάτοικοι του Welsh (30%), αποδείχτηκε ότι είναι οι λιγότεροι πρόθυμοι να ταξιδέψουν φέτος μεμονωμένα.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024