Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟδηγίες για τις σχολικές εκδρομές έστειλε σε όλα τα σχολεία ο Υφυπουργός Παιδείας

Οδηγίες για τις σχολικές εκδρομές έστειλε σε όλα τα σχολεία ο Υφυπουργός Παιδείας

Εγκύκλιο με οδηγίες για την ασφαλή και επιτυχημένη πραγματοποίηση των πολυήμερων εκδρομών, που θα πραγματοποιηθούν την τρέχουσα χρονική περίοδο, απέστειλε ο υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γιώργος Καλός στα σχολεία της χώρας…

Εγκύκλιο με οδηγίες για την ασφαλή και επιτυχημένη πραγματοποίηση των πολυήμερων εκδρομών, που θα πραγματοποιηθούν<...> την τρέχουσα χρονική περίοδο, απέστειλε ο υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γιώργος Καλός στα σχολεία της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, η εγκύκλιος προβλέπει την άμεση καταγραφή σε ειδικά διαμορφωμένο ηλεκτρονικό πίνακα όλων των στοιχείων, που αφορούν στις πολυήμερες εκδρομές (ονομασία σχολείου, διάρκεια εκδρομής, τόπος προορισμού, ημερομηνία αναχώρησης και άφιξης, ημερομηνία επιστροφής, μεταφορικό μέσο, αριθμός μαθητών, στοιχεία αρχηγού και συνοδών καθηγητών, στοιχεία πρακτορείου κ.λ.π.).

Στη συνέχεια, τα συγκεντρωθέντα στοιχεία θα δοθούν στα υπουργεία Δημοσίας Τάξεως, Εμπορικής Ναυτιλίας, Μεταφορών και Επικοινωνιών και Τουριστικής Ανάπτυξης για να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα σχετικά με :

  • την ανάγκη διαρκούς ελέγχου εκ μέρους της Τροχαίας του οδικού δικτύου, κατά μήκος του οποίου θα μετακινηθούν μαθητές,
  • την αυστηρή τήρηση όλων των ενδεδειγμένων κανόνων ασφάλειας στους σταθμούς των οδικών, θαλάσσιων και αεροπορικών μεταφορών των σχολείων,
  • την εντατικοποίηση των ελέγχων όλων των οχημάτων που θα χρησιμοποιηθούν,
  • την αυστηρή τήρηση των κανόνων νόμιμης και ασφαλούς λειτουργίας των χώρων διαμονής, εστίασης και ψυχαγωγίας, που θα φιλοξενήσουν μαθητές – εκδρομείς και
  • την ανάρτηση μεγάλης, ευανάγνωστης πινακίδας με την ένδειξη “Σχολική εκδρομή (όνομα σχολείου)” σε εμφανή σημεία, τόσο στο πρόσθιο όσο και στο οπίσθιο μέρος κάθε οχήματος.

Επιπλέον, τα ίδια στοιχεία της ηλεκτρονικής καταγραφής των εκδρομών θα τεθούν υπόψη και των Περιφερειακών και Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων των περιοχών προορισμού, ώστε αφού αυτές εκτιμήσουν το μέγεθος του αριθμού των εκδρομέων και τη διάρκεια παραμονής τους, να προετοιμαστούν για την ομαλή και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση μαθητών και καθηγητών.

Τέλος, με ειδική Υπουργική Απόφαση κωδικοποιείται και εκσυγχρονίζεται όλο το πλέγμα των διατάξεων, που ισχύουν σήμερα και αφορούν στις σχολικές εκδρομές και δραστηριότητες όλων των σχολείων. Η απόφαση αυτή θα εκδοθεί στο τέλος του σχολικού έτους και θα ισχύσει από την επόμενη σχολική χρονιά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024