Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΘετικά τα αποτελέσματα της 31ης xenia 2000

Θετικά τα αποτελέσματα της 31ης xenia 2000

Τα αποτελέσματα της 31ης Διεθνούς Έκθεσης “xenia 2000” που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, από μια πρώτη εκτίμηση κρίθηκαν εντυπωσιακά απ΄ όλους τους συντελεστές της έκθεσης, οργανωτές, εκθέτες κι επισκέπτες. […]

Τα αποτελέσματα της 31ης Διεθνούς Έκθεσης "xenia<.> 2000" που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, από μια πρώτη εκτίμηση κρίθηκαν<...> εντυπωσιακά απ΄ όλους τους συντελεστές της έκθεσης, οργανωτές, εκθέτες κι επισκέπτες.
Η κίνηση στην έκθεση παρουσιάστηκε ανοδική συγκριτικά με την περσινή και οι συνεργασίες που πέτυχαν οι οργανωτές με τις εταιρίες Aegean Airlines και Air Greece ως και με τις Μινωικές Γραμμές για την διευκόλυνση των επισκεπτών και εκθετών απέδωσαν ιδιαίτερα θετικά για όλους.
Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία επισκεπτών από όλα τα διαμερίσματα της χώρας και ιδιαίτερα των προηγμένων τουριστικών περιοχών της νησιωτικής Ελλάδας.
Η επεξεργασία των καταγεγραμμένων στοιχείων των επισκεπτών συνεχίζεται για να εκδοθεί πολυτελής έκδοση καταλόγου επισκεπτών ο οποίος για πρώτη φορά θα δοθεί και σε Cd-Rom και θ΄ αποδοθεί στους εκθέτες.
Η συνολική όμως αύξηση σε σχέση με την περσινή κίνηση ξεπερνά το 9%. Εντυπωσιακή αύξηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια παρουσίασαν οι επισκέπτες προερχόμενοι από τη Μύκονο, Σαντορίνη, Κω, Ρόδο και τη Μακεδονία γενικά.
Κατά κοινή ομολογία η "xenia 2000" παρουσίασε εντυπωσιακή βελτίωση στην αισθητική και τη διακόσμηση των περιπτέρων ως και την οργάνωση και λειτουργία της, ιδιαίτερα με το νέο σύστημα καταγραφής των επισκεπτών με μαγνητικές κάρτες.
Η έκθεση συνολικά κάλυψε εκθεσιακό χώρο 18.500 τ.μ. περίπου και διαμορφώθηκαν 220 περίπτερα. Η πληρότητα και η ποικιλία των εκθεμάτων απετέλεσαν ένα πραγματικό πανόραμα της διεθνούς και της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, δίνοντας λύσεις για τον εξοπλισμό και τον εκσυγχρονισμό μονάδων που αποσκοπούν στο να προσφέρουν υψηλή ποιότητα παρεχομένων υπηρεσιών και στον πλέον απαιτητικό πελάτη.
Η ικανοποίηση των εκθετών επιβεβαιώνεται από το μεγάλο αριθμό δηλώσεων συμμετοχής κατά τη διάρκεια της έκθεσης για την "xenia 2001", που ξεπέρασε σε ποσοστό το 85% των συμμετεχόντων στη φετινή έκθεση.
Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γ. Χαραλάμπους παρουσία του προέδρου του ΕΟΤ κ. Ι Στεφανίδη και πλήθους προέδρων και εκπροσώπων τουριστικών φορέων.
Ξεχωριστό γεγονός αποτέλεσε και η φετινή απονομή τιμητικών διακρίσεων "xenia 2000", που απενεμήθησαν σε τρεις διακεκριμένους εκπροσώπους και συντελεστές του Σύγχρονου Ελληνικού Τραγουδιού για τη μεγάλη διεθνή προβολή της χώρας μας.
Στο συνθέτη κ. Θάνο Μικρούτσικο, στη στιχουργό κα Λίνα Νικολακοπούλου και στην ερμηνεύτρια κα Χάρις Αλεξίου.
Επίσης αναμνηστικά της "xenia 2000" απενεμήθησαν στον πρόεδρο του Ε.Ο.Τ. κ. Ι. Στεφανίδη, για την εξαετή θητεία του ως πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των εκθέσεων xenia, στους χορηγούς Aegean Airlines και Seat, ως και στον αποχωρούντα από την ενεργό δράση Γενικό Διευθυντή της Miele Ελλάς κ. Ν. Ζαβάκο για την τριαντακονταετή συμμετοχή και συνεργασία του με την xenia.
Με επιτυχία στέφθηκε η πραγματοποίηση του διήμερου συνεδρίου με θέμα "Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας & Τουρισμός – νησιωτικές & παράκτιες περιοχές", σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο άλλα και η ημερίδα με θέμα "Οι επιπτώσεις του Euro στην οικονομία, το εμπόριο και τις τραπεζικές συναλλαγές", σε συνεργασία με το ΣΕΤΕ και την Eurobank.
Επίσης στην κλήρωση ενός επαγγελματικού αυτοκινήτου SEAT, που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στους επισκέπτες, τυχερός αναδείχθηκε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου ΓΑΣΤΡΑ στο νομό Ιωαννίνων.
Σε όλες εν γένει τις εκδηλώσεις οι οργανωτές της έκθεσης κ. Τάσος και κ. Δημήτρης Κούμανης έκαναν εκτενείς αναφορές ότι με την "xenia 2000" αρχίζει ένας νέος κύκλος της έκθεσης που θα έχει το στίγμα μια νέας εποχής.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024