Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠρωτότυπη στρατηγική για την ανάκαμψη τουρισμού

Πρωτότυπη στρατηγική για την ανάκαμψη τουρισμού

ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΤΑΪΛΑΝΔΗ: Με στόχο την ανάκαμψη του τουριστικού κλάδου στην Ταϊλάνδη, η κυβέρνηση προχωρά στην εφαρμογή ενός πρωτότυπου σχεδίου marketing δημιουργώντας 9 Επιτροπές. Επίσης, η Thai Airways ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εφαρμόσει ένα επίσης πρωτότυπο σχέδιο βοήθειας

ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΤΑΪΛΑΝΔΗ: Με στόχο την ανάκαμψη του τουριστικού κλάδου στην Ταϊλάνδη, η κυβέρνηση προχωρά στην εφαρμογή ενός πρωτότυπου σχεδίου marketing <...> δημιουργώντας 9 Επιτροπές. Επίσης, η Thai Airways ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εφαρμόσει ένα επίσης πρωτότυπο σχέδιο βοήθειας προς τις τουριστικές επιχειρήσεις, που επλήγησαν από το `τσουνάμι`. Σύμφωνα με αυτό, όσα ξενοδοχεία έχουν πάρει δάνεια για την αποκατάσταση των ζημιών και ήδη πληρούν τις προϋποθέσεις, που θέτει η αεροπορική εταιρία, μπορούν να ανταλλάξουν ένα μέρος του ποσού, που έχουν δανειστεί με διανυκτερεύσεις. Στα πλαίσια συνέντευξης τύπου, η οποία παραχωρήθηκε προς 1.000 δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες, που συμμετείχαν στο Mega Fam Trip που διοργάνωσαν ο Ταϊλανδικός Οργανισμός Τουρισμού και η Thai Airways στο Phuket, ο πρόεδρος της Thai κ. Kanok Apiradee ανακοίνωσε το εν λόγω πρόγραμμα και το χαρακτήρισε ως παγκόσμια πρωτοτυπία.

Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση του Τουρισμού, έχει την πλήρη εξουσία και υπευθυνότητα για την υλοποίηση των παρακάτω 5 βασικών στρατηγικών στόχων, που αποσκοπούν στην ανάκαμψη του τουρισμού στις ακτές της θάλασσας Andaman:

  1. Το πρώτο μέτρο αφορά στα σχέδια για την αναζωογόνηση των παραλιών της Kamala και του Patong στο Phuket, την ανάπτυξη των περιοχών που κτυπήθηκαν περισσότερο, όπως τα Phi Phi Islands και το Khao Lak. Γι αυτό το πρόγραμμα θα ξοδευτούν εκατοντάδες εκατομμύρια Μπατ.
    • Παραλία Patong: Το σχέδιο περιλαμβάνει την επανεγκατάσταση στις συνειδήσεις των τουριστών του γεγονότος ότι η παραλία είναι ασφαλής για δραστηριότητες ψυχαγωγίας των ντόπιων, αλλά και των τουριστών, δίνοντας, έτσι, την αίσθηση της σύγχρονης παραλιακής πόλης. Σύμφωνα με το σχέδιο, τα μπαρ, τα καταστήματα ψυχαγωγίας, τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία, δε θα βρίσκονται πια μπροστά στην παραλία αλλά λίγο παραπίσω, ακολουθώντας συγκεκριμένο σχέδιο ασφαλείας.
    • Kamala Beach: Έμφαση θα δοθεί, εκτός από την ασφάλεια, και στον πολιτιστικό κλάδο. Το σχέδιο ανάπτυξης είναι παρόμοιο, εδώ, όμως, δεν προέχουν οι δραστηριότητες και η σύγχρονη εικόνα αλλά τα πολιτιστικά στοιχεία.
    • Phi Phi Islands: Τα νησιά είναι παραδεισένια και μοναδικά για ηρεμία, καταδύσεις και δραστηριότητες περιπέτειας. Το σχέδιο ανάπτυξής τους υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει 18 μήνες, παραμένοντας στην αρχική ιδέα του παραδεισένιου περιβάλλοντος.
    • Khao Lak: Μοναδικό θέρετρο για ζευγάρια και οικογένειες. Το Khao Lak, που βρίσκεται στην επαρχία Phanghga κτυπήθηκε πολύ έντονα από το `τσουνάμι` σε ποσοστό 80%. Θα αναπτυχθεί και πάλι, όπως περίπου ήταν, με έμφαση στα ζευγάρια και στις οικογένειες. Όλη η τουριστική υποδομή θα ξανακτισθεί με βάση την αειφορία. Επίσης, όπως τόνισε η κ. Juthamas Siriwan, πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού της Ταϊλάνδης, θα δημιουργηθεί ειδικό κέντρο παρακολούθησης της θάλασσας, `Marina Watch Service Center`, για την ασφάλεια των τουριστών. Το κέντρο αυτό θα έχει σύστημα προειδοποίησης και εξειδικευμένο προσωπικό που θα εγγυάται την ασφάλεια των τουριστών. Επιπλέον, θα αναπτυχθούν νέα τουριστικά προϊόντα που θα περιλαμβάνουν:
      • Προγράμματα διατήρησης περιοχών για ανάμνηση, `Tsunami Memorial Spots`, με στόχο τη διατήρηση ορισμένων επιπτώσεων του τσουνάμι. Έτσι, μερικά σπίτια, βάρκες, αυτοκίνητα και τμήματα χωριών στις πληγείσες περιοχές, θα διατηρηθούν ως τουριστικά θέλγητρα για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να γνωρίζουν οι νεότεροι τι συνέβη σε αυτήν την καταστροφή που συμβαίνει μια φορά σε χίλια χρόνια.

      • Στην περιοχή Phanghga θα δημιουργηθεί το Μουσείο, `Tsunami Memorial Museum`, το οποίο θα χρησιμοποιεί μοντέρνα συστήματα εξομοιώσεως των κυμάτων τσουνάμι και σύστημα προειδοποίησης.
      • Με στόχο την ανάπτυξη των συνεδρίων και των ταξιδίων κινήτρων θα δημιουργηθεί στο Phuket Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο.
  2. Μέτρα Marketing
    Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν οργανωμένες δραστηριότητες, με στόχο την προσέλκυση τουριστών στην Ταϊλάνδη. Το πρόσφατο Mega Fam Trip αποτελεί ένα από αυτά. Μέχρι τώρα, η πλειοψηφία των δραστηριοτήτων αφορούσε στην εσωτερική αγορά.

    Έτσι, οι Ταϊλανδοί ξανάρχισαν να ταξιδεύουν στο Phuket. Νέα μέτρα θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την Ένωση των Ξενοδόχων της Ταϊλάνδης και την Ένωση των Τουριστικών Γραφείων. Τέλος, ο Οργανισμός Τουρισμού της Ταϊλάνδης θα διοργανώσει road-shows, ώστε να προσελκύσει τουρίστες στις πληγείσες περιοχές. Όπως τόνισε η κ. Siriwan, “θα συνεχιστεί η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, και η χώρα θα λάβει μέρος στις κύριες τουριστικές εκθέσεις, προσφέροντας ειδικά πακέτα διακοπών με αρχή την έκθεση ΙΤΒ που διοργανώνεται αυτές τις μέρες στο Βερολίνο της Γερμανίας”.


    Επίσης, θα οργανωθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

    • International Tiger Skins Games
    • LG Action Sports World Tour
    • Happiness Andaman
    • Tsunami Memorial Day
    • Colorful Andaman

  3. Μέτρα για την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού
    Αυτά περιλαμβάνουν την υλοποίηση βασικών πολιτιστικών προγραμμάτων, που ανταποκρίνονται πλήρως στο τοπικό τρόπο ζωής των ανθρώπων στις ακτές της θάλασσας Andaman, όπως τα ακόλουθα:

    • Arts on the Beach
    • Construction of Contemporary Arts Centre
    • Morale Encouragement Ceremony
  4. Μέτρα ασφαλείας
    Αρχικά θα υπάρχουν πολλοί ναυαγοσώστες κατά μήκος των παραλίων, αλλά γενικότερα θα υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας όσον αφορά στον θαλάσσιο τουρισμό. Ειδικότερα, το σχέδιο `The Safer Beach` (`Η ασφαλέστερη παραλία`) θα εφαρμοστεί σε όλες τις αποκατεστημένες από το `τσουνάμι` περιοχές. Στόχος του είναι ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη των φυσικών ομορφιών των παραλίων, ενισχύοντας παράλληλα τις υποδομές της κάθε περιοχής να αντεπεξέλθουν στο ενδεχόμενο επανεμφάνισης ενός `τσουνάμι`. “Η εφαρμογή αυτού του σχεδίου”, σημείωσε η κ. Siriwan, “είναι βασική προτεραιότητα μας, ώστε οι προσπάθειες ανακατασκευής, που επιχειρούνται στη χώρα, να συμβαδίζουν στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης”.

    Επιπλέον, να τονιστεί ότι οι ναυαγοσώστες θα συνεργάζονται με τις τοπικές αρχές, αλλά και με το Βασιλικό Ναυτικό της Ταϊλάνδης, ώστε να παράσχεται κάθε δυνατή βοήθεια στους τουρίστες, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

  5. Μακροπρόθεσμα μέτρα προώθησης του αειφόρου τουρισμού στις περιοχές της Andaman
    Αυτό το σχέδιο περιλαμβάνει 4 προγράμματα, τα οποία θα ολοκληρωθούν εντός των επόμενων 5 χρόνων, και αφορούν:
    • Σύνδεση, μέσω της θάλασσας Andaman, των έξι επαρχιών Ranong, Phangnga, Krabi, Phuket, Trang και Satun.

    • Επέκταση του διεθνούς αεροδρομίου του Phuket.
    • Ανάδειξη του αεροδρομίου του Krabi σε διεθνές αεροδρόμιο.
    • Υλοποίηση του σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης στις περιοχές της Andaman
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024