Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΠραγματικότητα αποτελεί πλέον η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κρήτης – Κυκλάδων

Πραγματικότητα αποτελεί πλέον η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κρήτης – Κυκλάδων

Την πραγματοποίηση, από τα τέλη Απριλίου, ακτοπλοϊκής σύνδεσης, που θα ενώνει την Κρήτη με τα νησιά των Κυκλάδων και τον Πειραιά και που αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων των συγκεκριμένων […]

Την πραγματοποίηση, από τα τέλη Απριλίου, ακτοπλοϊκής σύνδεσης, που θα ενώνει την Κρήτη με τα νησιά <...>των Κυκλάδων και τον Πειραιά και που αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Πατρίς`, στη τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών εγκρίθηκε ομόφωνα η δρομολόγηση του Ε/Γ-Ο/Γ `Παναγιά Θαλασσινή` ΝΠ 11338, από 22 Απριλίου 2005 έως τέλος της περιόδου στις γραμμές:

  • Ηράκλειο – Ίο – Θήρα – Πειραιά και επιστροφή.
  • Ρέθυμνο – Θήρα – Πειραιά και επιστροφή.

Το ανωτέρω πλοίο καθελκύστηκε το 1996, έχει μεταφορική ικανότητα 600 επιβατών και 148 Ι.Χ.Ε., είναι ταχύπλοο και αναπτύσσει ταχύτητα 30 κόμβων.

Με την δρομολόγηση αυτή επιτυγχάνεται η βελτίωση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας τόσο των νησιών μεταξύ τους, όσο και με την ηπειρωτική Ελλάδα. Παράλληλα ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Κρήτης και των Κυκλάδων για την μεταξύ των ακτοπλοϊκή σύνδεση, ειδικά κατά την τουριστική περίοδο.

Στόχος της σύνδεσης της Κρήτης με τις Κυκλάδες είναι η αύξηση της τουριστικής κίνησης, της διακίνησης φορτίων και ειδικότερα των προϊόντων που παράγονται στην Κρήτη. Καθώς επίσης, και η οικονομική ανάπτυξη των εμπλεκόμενων φορέων στον τουρισμό, το εμπόριο, την παραγωγή γεωργικών προϊόντων κ.λ.π. αφενός, αφετέρου η μείωση του κόστους του ναύλου, λόγω της απευθείας σύνδεσης καθότι μέχρι πρότινος η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τις Κυκλάδες ήταν μέσω Πειραιά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024