Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΔιστακτικοί παραμένουν ακόμη οι ταξιδιώτες για τις περιοχές της ΝΑ Ασίας

Διστακτικοί παραμένουν ακόμη οι ταξιδιώτες για τις περιοχές της ΝΑ Ασίας

Παγκόσμια έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία AC Nielsen για λογαριασμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού– World Tourism Organization (WTO), τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2005, στα πλαίσια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ITB

Παγκόσμια έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία AC Nielsen για λογαριασμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού<...>– World Tourism Organization (WTO), τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2005, στα πλαίσια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ITB, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Βερολίνο, αποκάλυψε ότι οι τουρίστες, που σχεδίαζαν να επισκεφτούν τις πληγείσες από τα `τσουνάμι` περιοχές της ΝΑ Ασίας, έχουν ακόμη σοβαρούς, κυρίως ψυχολογικούς, ενδοιασμούς, που τους κρατάνε μακριά από την Ασία.

Ειδικότερα, η έρευνα αποκάλυψε ότι περίπου το ένα τρίτο των ερωτώμενων (30%) δεν σκοπεύει να επισκεφτεί τις χώρες της Ασίας, μετά τα δυσάρεστα γεγονότα της 26ης Δεκεμβρίου, ενώ αντίθετα η πλειοψηφία των ερωτώμενων (65%) δήλωσε ότι το `τσουνάμι` δεν άλλαξε καθόλου τα σχέδια του για κάποιο ταξίδι στην περιοχή. Ενώ, ένα 5% των ερωτώμενων απάντησε ότι το `τσουνάμι` ήταν η αιτία, που τους παρακίνησε να επισκεφτούν τις πληγείσες περιοχές, κυρίως άτομα από την Κίνα (20%), το Ηνωμένο Βασίλειο (19%), τον Καναδά (18%) και την Σουηδία (18%).

Σχολιάζοντας αυτό το ποσοστό του 5%, των ατόμων δηλαδή, που δήλωσαν ότι επισκέφτηκαν τις πληγείσες περιοχές, μετά την εκδήλωση του `τσουνάμι`, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, σχολίασε ότι “η ενέργεια αυτών των ατόμων αποδεικνύει τα αισθήματα αλτρουισμού τους και την διάθεση τους να υποστηρίξουν τις τοπικές κοινότητες”. Ενώ, συμπληρώνει ότι “αυτά τα άτομα κατάλαβαν αμέσως ότι το να επισκεφτούν αυτές τις περιοχές είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να τις βοηθήσουν, ώστε να ξεπεράσουν γρηγορότερα αυτή την καταστροφή”. “Παρόλα αυτά”, επισημαίνει ο WTO “υπήρχαν και άτομα, που πίστευαν ότι δεν είναι σωστό να κάνουν διακοπές εκεί, τη στιγμή που ο ντόπιος πληθυσμός ζει ένα δράμα”.

Ακόμη, η έρευνα αποκάλυψε ότι η πλειοψηφία των ατόμων, που σχεδιάζει να επισκεφτεί τις χώρες της Ασίας ζητά περισσότερες πληροφορίες για την τωρινή κατάσταση των πληγέντων περιοχών, όσον αφορά στις συνθήκες υγιεινής, την εξέλιξη των διαδικασιών αποκατάστασης των ζημιών, και τον βαθμό επίδρασης του `τσουνάμι` στις υποδομές της χώρας και στις τουριστικές εγκαταστάσεις.

Ο Εντεταλμένος Πρόεδρος της Visa Asia Pacific στην ΝΑ Ασία, κ. James Murray, επισήμαινε μάλιστα, στα πλαίσια της παρουσίασης της έρευνας ότι “παρατηρήθηκε μια δραματική μείωση του αριθμού των διεθνών ταξιδιών με προορισμούς, όπως το Πουκέτ, την Ταϊλάνδη, τη Σρι Λάνκα και τις Μαλδίβες, γεγονός που έβλαψε αισθητά τις οικονομίες των τοπικών κοινοτήτων, οι οποίες βασίζονται αποκλειστικά στα έσοδα των τουριστικών τους επιχειρήσεων”.

Ακόμα, ο κ. Murray, σχολίαζε στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ότι “με την καθημερινή παγκόσμια τηλεοπτική κάλυψη της καταστάσεως σε αυτές τις περιοχές μετά το `τσουνάμι` είναι απόλυτα κατανοητή η ανησυχία των ταξιδιωτών και απόλυτα εύλογος ο λόγος, που έχουν ακόμη ενδοιασμούς να επισκεφτούν τις περιοχές της ΝΑ Ασίας”.

Έτσι, κατέληξε “οι τουριστικές αρχές και βιομηχανίες των χωρών της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ασίας καλούνται, εκτός από τις υλικές ζημιές, που έχουν να αντιμετωπίσουν, να προσπαθήσουν παράλληλα να ξανακερδίσουν την χαμένη εμπιστοσύνη των τουριστών και να τους προσελκύσουν στις περιοχές τους”.

Τέλος, να τονιστεί ότι τα άτομα, που συμμετείχαν στην έρευνα, προέρχονταν από τις δέκα μεγαλύτερες παγκοσμίως αγορές εξερχόμενου τουρισμού, ενώ η έρευνα πραγματοποιήθηκε μόλις τον περασμένο μήνα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024