Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνεργασία Νομαρχιών Έβρου – Αδριανούπολης για την υλοποίηση της κοινοτικής πρωτοβουλίας Interreg III

Συνεργασία Νομαρχιών Έβρου – Αδριανούπολης για την υλοποίηση της κοινοτικής πρωτοβουλίας Interreg III

Συνάντηση στο πλαίσιο της συνεργασίας των Νομαρχιών Έβρου και Αδριανούπολης για την κοινοτική πρωτοβουλία Interreg III, Ελλάδα – Τουρκία, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αδριανούπολη. Ειδικότερα, στη διάρκεια της συνάντηση συζητήθηκαν θέματα […]

Συνάντηση στο πλαίσιο της συνεργασίας των Νομαρχιών Έβρου και Αδριανούπολης για την κοινοτική πρωτοβουλία Interreg III, Ελλάδα – Τουρκία<...>, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αδριανούπολη.

Ειδικότερα, στη διάρκεια της συνάντηση συζητήθηκαν θέματα για προτάσεις έργων στο Ιnterreg ΙΙΙ, Ελλάδα – Τουρκία, σχετικά με την βελτίωση του διασυνοριακού οδικού δικτύου, την προστασία του περιβάλλοντος, την δημιουργία κέντρων αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, την τουριστική προβολή, θέματα υγείας σχετικά με ανθρωπονόσους, ζωωνόσους, καθώς και για το πρόβλημα των εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στην συνάντηση συμφωνήθηκε ακόμα η συνεργασία των δυο πλευρών σε προτάσεις για το πρόγραμμα της κοινοτικής πρωτοβουλίας Interreg ΙΙΙ, Ελλάδας -Τουρκίας.

Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα που τέθηκαν από Ελληνικής πλευράς ήταν:

  • Βελτίωση οδικού άξονα Πυθίου – Θουρίου και Πυθίου – Διδυμοτείχου
  • Ανάδειξη ρωμαϊκών τύμβων
  • Υποδομές οργάνωσης εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο Δέλτα του Έβρου
  • Τηλεματικό δίκτυο προστασίας του περιβάλλοντος και παρακολούθησης οικοσυστημάτων του νομού
  • Καταπολέμηση κουνουπιών
  • Σύστημα συνεχούς παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων στο ελληνικό τμήμα της λεκάνης απορροής του ποταμού Έβρου καθώς και η ποσοτική και ποιοτική διαχείριση των υδατικών πόρων του ελληνικού τμήματος της λεκάνης απορροής του ποταμού Έβρου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024