Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΒήματα ανάπτυξης για την EADS

Βήματα ανάπτυξης για την EADS

Δυναμική επέκταση στον κλάδο της αεροδιαστημικής τεχνολογίας σχεδιάζει ο ευρωπαϊκός αεροναυπηγικός όμιλος EADS (European Aeronautic Defence & Space) που αποτελείται από τη γαλλική Αesospatiale Matra τη γερμανική DaimlerCrysler DASA και […]

Δυναμική επέκταση στον κλάδο της αεροδιαστημικής τεχνολογίας σχεδιάζει ο ευρωπαϊκός αεροναυπηγικός όμιλος<...> EADS (European Aeronautic Defence & Space) που αποτελείται από τη γαλλική Αesospatiale Matra τη γερμανική DaimlerCrysler DASA και την ισπανική Construcciones Aeronauticas (CASA), σε μία προσπάθεια να απαντήσει στους αμερικανικούς κολοσσούς που διατηρούν μακράν την κυριαρχία σε αυτό τον τομέα. Παράλληλα, επιθυμία είναι η ενέργεια αυτή να συμβάλει ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να απεξαρτηθεί από τις ΗΠΑ.
Η διοίκηση του Ομίλου ήδη ενημέρωσε τους μετόχους της ότι το καλοκαίρι θα προχωρήσει σε δημόσια προσφορά για το 40% των 16 δισ. ευρώ που αποτελούν το μετοχικό κεφάλαιό της, ενώ αποφάσισε να μεταφέρει την έδρα της εταιρίας στο 'ουδέτερο' έδαφος της Ολλανδίας.
H EADS ελέγχει το 80% της Airbus<.> – το υπόλοιπο 20% ανήκει στη British Aerospace- το 100% της εταιρίας παραγωγής ελικοπτέρων Eurocopter, ενώ έχει αναπτύξει διαστημικά συστήματα και εταιρίες παραγωγής πυραύλων και δορυφόρων ευελπιστώντας να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα της ευρωπαϊκής αμυντικής και αεροδιαστημικής βιομηχανίας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024