Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Υπέρ του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης και η ΕΣΕΕ

Θοδωρής Κουμέλης - 21 Μάρτιος 2005, 00:00

Υπέρ του νέου πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης τάσσεται και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ),<...>

σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της κ. Δημήτρη Δημητριάδη, αφού όπως τόνισε και ο ίδιος “το πολυνομοσχέδιο βρίσκεται σε πολλά σημεία σε πλήρη αντιστοίχιση με το πνεύμα και το γράμμα των προτάσεων της ΕΣΕΕ”.

Παρόλα αυτά όμως, ο κ. Δημητριάδης, ως και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής - Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επεσήμανε ότι “οι σημαντικότατες ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου τείνουν να ακυρωθούν, λόγω των τριβών που δημιουργούνται γύρω από το θέμα του ωραρίου.

“Είναι αναγκαίο, κατά τον επικείμενο διάλογο με το υπουργείο Ανάπτυξης να έχουμε τη δυνατότητα βελτίωσης ορισμένων από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου. Ειδικότερα δε, εκείνων που αφορούν στον καθορισμό των τουριστικών - παραθεριστικών περιοχών με αυστηρά και συγκεκριμένα κριτήρια και το θέμα του ωραρίου, ώστε να αμβλυνθούν τα αισθήματα φόβου και ανασφάλειας που επικρατούν σε μεγάλη μερίδα του εμπορικού κόσμου”, τόνισε ο κ. Δημητριάδης.

Γενικότερα, όμως, ο αντιπρόεδρος της ΕΣΕΕ ανέφερε ότι “το πολυνομοσχέδιο, στη συντριπτική πλειοψηφία των διατάξεών του, ενσωματώνει πάγια αιτήματα του εμπορικού κόσμου της χώρας και της τριτοβάθμιας οργάνωσης της Συνομοσπονδίας”.

“Η σημαντικότερη διάσταση του πολυνομοσχεδίου είναι η αποτυπωμένη πολιτική βούληση για τη στήριξη της μικρομεσαίας εμπορικής επιχείρησης, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη δικαίωση των συνδικαλιστικών αγώνων του συνόλου των εμπορικών συλλόγων της χώρας και της ΕΣΕΕ”, υπογράμμισε ο κ. Δημητριάδης.

Ωστόσο, αναφερόμενος στις προτεινόμενες ρυθμίσεις για το ωράριο, ο κ. Δημητριάδης τόνισε ότι “ενώ οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου ενσωματώνουν πάγια αιτήματα του εμπορίου, αφενός μεν για την κατά μία ώρα παράταση της βραδινής λήξης και αφετέρου για τη ρύθμιση του ωραρίου στις εποχιακά λειτουργούσες αγορές, η αφαίρεση του δικαιώματος του νομάρχη να μειώνει τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, σύμφωνα με τις προτάσεις των τοπικών εμπορικών συλλόγων, έχει δημιουργήσει σοβαρή αναστάτωση στην αγορά”.

“Η συγκεκριμένη εξέλιξη” πρόσθεσε “έχει δημιουργήσει στους μικρομεσαίους εμπόρους την αίσθηση της πλήρους απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Το θέμα αυτό αποτελεί κομβικό σημείο τριβής, που τείνει να ακυρώσει τις σημαντικότατες ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top