Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΥπέρ του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και η ΕΣΕΕ

Υπέρ του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και η ΕΣΕΕ

Υπέρ του νέου πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης τάσσεται και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ),σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της κ. Δημήτρη Δημητριάδη, αφού όπως τόνισε και ο ίδιος “το […]

Υπέρ του νέου πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης τάσσεται και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ),<…>σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της κ. Δημήτρη Δημητριάδη, αφού όπως τόνισε και ο ίδιος “το πολυνομοσχέδιο βρίσκεται σε πολλά σημεία σε πλήρη αντιστοίχιση με το πνεύμα και το γράμμα των προτάσεων της ΕΣΕΕ”.

Παρόλα αυτά όμως, ο κ. Δημητριάδης, ως και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής – Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επεσήμανε ότι “οι σημαντικότατες ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου τείνουν να ακυρωθούν, λόγω των τριβών που δημιουργούνται γύρω από το θέμα του ωραρίου.

“Είναι αναγκαίο, κατά τον επικείμενο διάλογο με το υπουργείο Ανάπτυξης να έχουμε τη δυνατότητα βελτίωσης ορισμένων από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου. Ειδικότερα δε, εκείνων που αφορούν στον καθορισμό των τουριστικών – παραθεριστικών περιοχών με αυστηρά και συγκεκριμένα κριτήρια και το θέμα του ωραρίου, ώστε να αμβλυνθούν τα αισθήματα φόβου και ανασφάλειας που επικρατούν σε μεγάλη μερίδα του εμπορικού κόσμου”, τόνισε ο κ. Δημητριάδης.

Γενικότερα, όμως, ο αντιπρόεδρος της ΕΣΕΕ ανέφερε ότι “το πολυνομοσχέδιο, στη συντριπτική πλειοψηφία των διατάξεών του, ενσωματώνει πάγια αιτήματα του εμπορικού κόσμου της χώρας και της τριτοβάθμιας οργάνωσης της Συνομοσπονδίας”.

“Η σημαντικότερη διάσταση του πολυνομοσχεδίου είναι η αποτυπωμένη πολιτική βούληση για τη στήριξη της μικρομεσαίας εμπορικής επιχείρησης, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη δικαίωση των συνδικαλιστικών αγώνων του συνόλου των εμπορικών συλλόγων της χώρας και της ΕΣΕΕ”, υπογράμμισε ο κ. Δημητριάδης.

Ωστόσο, αναφερόμενος στις προτεινόμενες ρυθμίσεις για το ωράριο, ο κ. Δημητριάδης τόνισε ότι “ενώ οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου ενσωματώνουν πάγια αιτήματα του εμπορίου, αφενός μεν για την κατά μία ώρα παράταση της βραδινής λήξης και αφετέρου για τη ρύθμιση του ωραρίου στις εποχιακά λειτουργούσες αγορές, η αφαίρεση του δικαιώματος του νομάρχη να μειώνει τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, σύμφωνα με τις προτάσεις των τοπικών εμπορικών συλλόγων, έχει δημιουργήσει σοβαρή αναστάτωση στην αγορά”.

“Η συγκεκριμένη εξέλιξη” πρόσθεσε “έχει δημιουργήσει στους μικρομεσαίους εμπόρους την αίσθηση της πλήρους απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Το θέμα αυτό αποτελεί κομβικό σημείο τριβής, που τείνει να ακυρώσει τις σημαντικότατες ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024