Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Έντονη η διαμαρτυρία των κατοίκων της Αλοννήσου για το ακτοπλοϊκό

Θοδωρής Κουμέλης - 22 Μάρτιος 2005, 00:00

Aμεση λύση στο ακτοπλοϊκό πρόβλημα, που ταλανίζει τους τελευταίους μήνες το νησί της Αλοννήσου,<...>

ζητούν τα μέλη της Διασυλλογικής Επιτροπής του νησιού, ενώ προειδοποιούν την Κυβέρνηση με κινητοποιήσεις, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

Πιο συγκεκριμένα, σε σχετικό υπόμνημα προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κεφαλογιάννη αναφέρουν ότι “από το Νοέμβριο του 2004, σας γνωστοποιήθηκε ότι ξεκίνησε ένας αγώνας διαμαρτυρίας δήμου και φορέων του νησιού της Αλοννήσου ζητώντας σας να τηρήσετε την υπουργική σας απόφαση αρ. 3332 3/2/03 με την οποία η ακτοπλοϊκή γραμμή Βόλου - Αλοννήσου είναι ενιαία και πρέπει να εξυπηρετείται με 7 δρομολόγια εβδομαδιαία, η δε γραμμή Αγίου Κωνσταντίνου - Αλοννήσου με 4”, κατηγορώντας τον, ότι καταστρατήγησε ο ίδιος την απόφαση αυτή, αφού, όπως αναφέρουν “ενέκρινε την δρομολόγηση των πλοίων μόνο μέχρι τη Σκόπελο, αγνοώντας τον κορμό της γραμμής”.

“Για πέντε ολόκληρους μήνες ένα ολόκληρο νησί διαμαρτύρεται, γιατί στη γραμμή του Αγίου Κωνσταντίνου δεν δρομολογήθηκε κανένα πλοίο για τα νησιά των Σποράδων και επειδή η Αλόννησος αυθαίρετα αποκλείστηκε από τη σύνδεσή της με το Βόλο” επισημαίνουν τα μέλη στον κ. Κεφαλογιάννη, αναφέροντας ακόμη  χαρακτηριστικά ότι “αντιμετωπίζουμε πλέον πρόβλημα επιβίωσης, τροφοδοσίας, εξυπηρέτησης, οικονομικό μαρασμό των επιχειρήσεων, καταστροφή των ψαράδων και είναι βέβαιο πλέον ότι η τουριστική κίνηση του νησιού οδηγείται σε μαρασμό”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top