Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαρουσίαση των πλεονεκτημάτων της Αχαΐας για την κατασκευή πίστας Formula 1

Παρουσίαση των πλεονεκτημάτων της Αχαΐας για την κατασκευή πίστας Formula 1

Τα αδύναμα σημεία του Ορχομενού, προκειμένου να αποδειχτεί η ακαταλληλότητα της συγκεκριμένης περιοχής γιατην κατασκευή πίστας Formula 1, έφεραν στην επιφάνεια οι εκπρόσωποι της `Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας Α.Ε.`, ώστε να επιδείξουν […]

Τα αδύναμα σημεία του Ορχομενού, προκειμένου να αποδειχτεί η ακαταλληλότητα της συγκεκριμένης περιοχής για<...>την κατασκευή πίστας Formula 1, έφεραν στην επιφάνεια οι εκπρόσωποι της `Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας Α.Ε.`, ώστε να επιδείξουν σε όλους την πλεονεκτική θέση της Πάτρας.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της `Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας Α.Ε.`, κ. Ευάγγελος Φλωράτος, μιλώντας σε συνέντευξη τύπου και απαριθμώντας τα πλεονεκτήματα της Πάτρας, δήλωσε στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Πελοπόννησος`, ότι δεν ζητάμε καμία χάρη. Ούτε διεκδικούμε κάτι να μας φτιάξει το Κράτος. Θέλουμε όμως να μας βοηθήσουν να ολοκληρώσουμε μια προσπάθεια που έχει αρχίσει η τοπική κοινωνία”. Ενώ, πρόσθεσε ακόμη ότι “είναι θετικό, που η Κυβέρνηση εκδήλωσε τη βούληση για κατασκευή αυτοκινητοδρομίου στη χώρα μας. Γνώμονας όμως θα πρέπει να είναι ποια προσπάθεια είναι δυνατό να υλοποιηθεί όσο το δυνατό συντομότερα. Εμείς είμαστε έτοιμοι. Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε ακόμη και σήμερα”.

“Έχουμε ιδιόκτητη έκταση 1.200 στρεμμάτων, την οποία αποκτήσαμε με χρήματα των Αχαιών” επεσήμανε ο κ. Φλωράτος, συγκρίνοντας τα με τα 1.350 στρέμματα του Ορχομενού που έχουν παραχωρηθεί και θα πρέπει να αποδοθούν και πάλι στο Κράτος σε πενήντα χρόνια.

“Ποιότητα υπεδάφους, οδικές προσβάσεις, αεροδρόμιο, λιμάνι, υγειονομικές μονάδες, Πανεπιστήμιο, ξενοδοχειακή υποδομή είναι μόνο ορισμένες από τις προϋποθέσεις που καλύπτουν τη θέση στις Ρέντες Χαλανδρίτσας, επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της `Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας Α.Ε.`, κ. Μάρκος Καπετανάκης, ενώ αναφερόμενος στον Ορχομενό, σημείωσε ότι “στα 0,50 μέτρα βρίσκεται ο υδροφόρος ορίζοντας, καθότι πρόκειται για την αποξηραμένη λίμνη της Κωπαΐδας”. Ακόμη, πρόσθεσε ότι “η περιοχή υστερεί ακόμη και στα στοιχειώδη, όπως τα δίκτυα ΔΕΗ και ΟΤΕ και τις οδικές προσβάσεις, για τις οποίες θα απαιτηθούν περίπου 36 δισ. ευρώ.

Επίσης, ο κ. Καπετανάκης παρουσίασε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που ο Ορχομενός έχει καταθέσει στο ΥΠΕΧΩΔΕ, στην οποία καταγράφονται οι αδυναμίες, και από την οποία καταδεικνύεται, όπως ο ίδιος ανέφερε ότι “εκτός από τις κτηνοτροφικές μονάδες (βοοτροφική μονάδα, ιπποφορβείο, ορνιθοτροφεία, ιχθυοτροφεία και αγελαδοτροφείο μεσαίου μεγέθους), που θα πρέπει να απομακρυνθούν, στην ίδια έκταση λειτουργεί και σκουπιδότοπος που πρέπει να μετακινηθεί”.

Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε, στα πλαίσια της συνέντευξης, τα σχέδια της `Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας Α.Ε.` με την παράλληλη δραστηριότητα δημιουργούν 300 – 400 μόνιμες θέσεις εργασίας και 500 – 600 εποχιακές ή ημιαπασχόλησης, ενώ από τη φιλοξενία εθνικών και διεθνών αγώνων υπολογίζεται ότι οι διανυκτερεύσεις θα εκτιναχθούν στις 76.000 ετησίως.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Πάτρας, οι φορείς θα αποστείλουν επιστολές προς τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή και τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δ. Αβραμόπουλο, στις οποίες θα τονίζεται η σπουδαιότητα κατασκευής της πίστας στην Αχαΐα. Παράλληλα, οι Αχαιοί βουλευτές, που συμμετείχαν στη σύσκεψη, συμφώνησαν να κατατεθεί ερώτηση στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου για το θέμα αυτό, ενώ συμφωνήθηκε επίσης κατά την επίσκεψη του κ. Αβραμόπουλου στην Πάτρα, ως εκπροσώπου της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, να του ζητηθεί συνάντηση, για να συζητηθεί το θέμα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024