Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΌλο και περισσότεροι οι Έλληνες επισκέπτες της Κούβας

Όλο και περισσότεροι οι Έλληνες επισκέπτες της Κούβας

Με αφορμή το γεγονός ότι χρόνο με το χρόνο όλο και ανεβαίνουν τα ποσοστά των τουριστικών αφίξεων της Κούβας, το ξενοδοχείο Metropolitan, η Πρεσβεία της Κούβας στην Ελλάδα, το γραφείο […]

Με αφορμή το γεγονός ότι χρόνο με το χρόνο όλο και ανεβαίνουν τα ποσοστά των τουριστικών αφίξεων της Κούβας,<...> το ξενοδοχείο Metropolitan, η Πρεσβεία της Κούβας στην Ελλάδα, το γραφείο τουρισμού της Κούβας και το πρακτορείο ταξιδίων Monogram, συνδιοργανώνουν από τις 5 έως τις 17 Απριλίου 2005 `Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Πολιτισμού Κούβας`.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε, σε σχετική συνέντευξη τύπου, ο πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα, κ. Jorge Quesada Conception, “το 2004 επισκέφτηκαν την Κούβα περίπου από 8.000 Έλληνες, ενώ όπως τόνισε “η Ελλάδα ανήκει στην δεύτερη σημαντικότερη ομάδα χωρών για τον εισερχόμενο τουρισμό της χώρας, μετά την Ισπανία, τον Καναδά, το Μεξικό και την Γερμανία”.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε και ο πρέσβης, “υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα με τις πτήσεις μεταξύ Ελλάδας και Κούβας, αφού δεν πραγματοποιείται κάποια απευθείας πτήση μεταξύ των δύο χωρών, ενώ οι ενδιάμεσοι σταθμοί των σημερινών πτήσεων είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστοι τους μήνες που ταξιδεύουν οι Έλληνες, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η εύρεση εισιτηρίων”.

Παρά όμως το πρόβλημα της αεροπορικής σύνδεσης των δύο χωρών, ο κ. Jorge Quesada Conception δήλωσε αισιόδοξος ότι “οι τουρίστες της Κούβας από την Ελλάδα θα αυξάνονται χρόνο με το χρόνο”, ενώ όπως τόνισε “σημαντικότερες ευρωπαϊκές αγορές εισερχόμενου τουρισμού για την Κούβα αποτελούν η Γερμανία και η Ιταλία.

Ακόμα, ο πρέσβης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι “καλή περίοδος για να επισκεφτεί κάποιος Ευρωπαίος την χώρα της Κούβας είναι από τον Νοέμβριο και μετά, καθώς καθ` όλη την διάρκεια του χειμώνα η θερμοκρασία είναι στους 22 βαθμούς Κελσίου”. Από τον Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο είναι περίοδος βροχών, ενώ ιδανικότερη περίοδος για την επίσκεψη της Κούβας είναι στο διάστημα μεταξύ των μηνών Μαρτίου – Ιουνίου κατέληξε ο πρέσβης.

Να σημειωθεί ότι στην συνέντευξη τύπου, της παρουσίασης του Φεστιβάλ, συμμετείχαν ο κ. Γ. Κανόνης, Γενικός Διευθυντής του ξενοδοχείου Metropolitan, η κ. Ευγενία Χανδρή των ξενοδοχείων Χανδρή, ο πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα, κ. Jorge Quesada Conception και ο ιδιοκτήτης του Monogram Travel, κ. Μπουζάνης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024