Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑναγκαία τα έργα υποδομών για την ανάπτυξη της Ρόδου

Αναγκαία τα έργα υποδομών για την ανάπτυξη της Ρόδου

Ενόψει του 1ου Διεθνούς Τουριστικού Φόρουμ της Ρόδου, που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο 26 Μαρτίου, με θέμα `Τάσεις και Καινοτομίες στην Τουριστική Βιομηχανία`, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου […]

Ενόψει του 1ου Διεθνούς Τουριστικού Φόρουμ της Ρόδου, που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί<...> το προσεχές Σάββατο 26 Μαρτίου, με θέμα `Τάσεις και Καινοτομίες στην Τουριστική Βιομηχανία`, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Ηλίας Κωτιάδης, παραχώρησε την Δευτέρα συνέντευξη τύπου, εξηγώντας τους στόχους, που επιδιώκει να πετύχει το Επιμελητήριο μέσω αυτού του Φόρουμ.

Όπως εξήγησε στους δημοσιογράφους, ο κ. Κωτιάδης, “πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου, που στόχο έχει να καταγράψει τις μελλοντικές εξελίξεις στην τουριστική βιομηχανία, καθώς και τα νέα τουριστικά προϊόντα που κυριαρχούν σε αυτήν”. “Σκοπός επίσης του φόρουμ” πρόσθεσε “είναι να ευαισθητοποιηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό παράγοντες και να προλάβουν τις εξελίξεις, προετοιμαζόμενοι εγκαίρως για να αντιμετωπίσουν τα νέα δεδομένα και τον διαρκώς εντεινόμενο ανταγωνισμό”.

“Πρόθεση του Επιμελητηρίου και της ΔETAΠ, συνδιοργανωτών του φόρουμ”, τόνισε ο κ. Κωτιάδης, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, “είναι να καθιερωθεί η διεξαγωγή του σε τακτά χρονικά διαστήματα, ανά διετία ή τριετία, ώστε να υπάρχει συνεχής παρακολούθηση των τάσεων στην τουριστική βιομηχανία διεθνώς”.

Όσον αφορά στο νησί της Ρόδου, ο κ. Κωτιάδης επεσήμανε πως “χωρίς την ολοκλήρωση των έργων υποδομής στο νησί της Ρόδου, δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη”. Χαρακτηριστικά μάλιστα, είπε ότι “για μας τα έργα που λιμνάζουν, όπως το λιμάνι της Ρόδου, το αεροδρόμιο, η μαρίνα, το φράγμα του Γαδουρά και το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ είναι εκ των ων ούκ άνευ”, συμπληρώνοντας ότι “χωρίς αυτά δεν μπορούμε να πάμε μπροστά”.

Επίσης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, στα πλαίσια της συνέντευξης, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι “πριν από λίγες δεκαετίες η Ρόδος διέθετε τις καλύτερες τουριστικές υποδομές, χωρίς όμως να καταφέρει να τις εκσυγχρονίσει, ούτε να φτιάξει καλύτερες, σε αντίθεση με ανταγωνίστριες χώρες, εκτός της ζώνης του ευρώ, που διαρκώς ανανεώνουν τις υποδομές τους και ταυτοχρόνως λειτουργούν φθηνότερα, λόγω του χαμηλού κόστους εργασίας”.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στο 1ο Διεθνές Τουριστικό Φόρουμ της Ρόδου έχουν προσκληθεί ως ομιλητές, διευθυντικά στελέχη μεγάλων τουριστικών οργανισμών, ακαδημαϊκοί και στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του τουρισμού της χώρας. Στο φόρουμ έχει προσκληθεί για να λάβει μέρος και ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, η συμμετοχή του οποίου μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024