Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝα δοθούν οι αποζημιώσεις στους υπαλλήλους της ROC

Να δοθούν οι αποζημιώσεις στους υπαλλήλους της ROC

“Κάνοντας αυθαίρετη νομική κατασκευή και ερμηνεύοντας κατά το δοκούν το νόμο”, όπως ισχυρίζεται ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στην Ναυτιλία και στον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ) “δίνονται χρήματα μόνο στα πληρώματα των καραβιών και όχι στους υπαλλήλους των εταιριών που οδηγούνται σε…

“Κάνοντας αυθαίρετη νομική κατασκευή και ερμηνεύοντας κατά το δοκούν το νόμο”, όπως ισχυρίζεται ο<...> Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στην Ναυτιλία και στον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ) “δίνονται χρήματα μόνο στα πληρώματα των καραβιών και όχι στους υπαλλήλους των εταιριών που οδηγούνται σε εκκαθάριση”.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο ΠΑΣΕΝΤ, σε χτεσινή του ανακοίνωση “με έκπληξη ο Σύνδεσμός και οι εργαζόμενοι υπάλληλοι στα γραφεία της ROC, παρακολουθούμε τις ενέργειες του εκκαθαριστή, που ορίστηκε απ` το Εφετείο Πειραιά, κ. Θεόδωρου Σιούφα να μοιράζει χρήματα διαχωρίζοντας τους εργαζόμενους.

“Στη συμπαιγνία αυτή” συνεχίζει η ανακοίνωση “σοβαρή είναι η ευθύνη της Fortis Bank (πιστωτή της χρεοκοπημένης ROC), που δέχεται την ερμηνεία αυτή και οδηγεί εκατό περίπου υπαλλήλους στη χωρίς αποζημίωση εκπαραθύρωση. “Οι ευθύνες του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, από την άλλη, όπως ισχυρίζεται ο ΠΑΣΕΝΤ “είναι εξίσου μεγάλες, που αποδέχεται όλες αυτές τις ρυθμίσεις, καθώς και τα παιχνιδάκια `χρεοκοπημένων` εφοπλιστών, που την επόμενη μέρα εμφανίζονται καθαροί και ξαναδιοικούν μεγάλες εταιρίες”.

Χαρακτηριστικά, μάλιστα, αναφέρεται ότι εκκαθαριστής, Fortis και Υπουργός αποφάσισαν ότι οι υπάλληλοι της ROC δεν είναι εργαζόμενοι αυτής της χώρας. Αποφάσισαν ότι οι υπάλληλοι πρέπει να φύγουν χωρίς την αποζημίωση που δικαιούνται όλοι οι απολυμένοι εργαζόμενοι της χώρας. Αποφάσισαν τα χρήματα των καραβιών που θα εκπληστηριαστούν να μοιραστούν σε πιστωτές, αλλά εμμέσως και σε χρεοκοπημένους επιχειρηματίες, που ήδη έχουν ληστέψει την εταιρία. Δεν πάει άλλο. Δεν φτάνει που βρέθηκαν στο δρόμο χωρίς δουλειά, τους κλέβουν και την αποζημίωση. Η κοροϊδία δεν θα περάσει.

Τέλος, να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2005 οι υπάλληλοι της ROC θα συγκεντρωθούν στα γραφεία του ΠΑΣΕΝΤ και θα επισκεφτούν τους αρμόδιους για να τους ζητήσουν να δοθούν οι αποζημιώσεις των υπαλλήλων της ROC, όπως δικαιούται, άλλωστε, σύμφωνα με το νόμο, ο κάθε απολυμένος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024