Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροχωρούν τα έργα σε Έβρο, Ηγουμενίτσα και Κυπαρισσία

Προχωρούν τα έργα σε Έβρο, Ηγουμενίτσα και Κυπαρισσία

Οι κοινές υπουργικές αποφάσεις που αφορούν στους περιβαλλοντικούς όρους για την ανακαίνιση του σιδηροδρομικού σταθμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης νομού Έβρου, τη δεύτερη φάση κατασκευής του νέου λιμανιού της Ηγουμενίτσας και την […]

Οι κοινές υπουργικές αποφάσεις που αφορούν στους περιβαλλοντικούς όρους για την ανακαίνιση του σιδηροδρομικού σταθμού<…> Λιμένα Αλεξανδρούπολης νομού Έβρου, τη δεύτερη φάση κατασκευής του νέου λιμανιού της Ηγουμενίτσας και την επέκταση του λιμανιού της Κυπαρισσίας στο νομό Μεσσηνίας υπεγράφησαν χτες από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, κ. Γιώργο Σουφλιά, και προωθούνται για υπογραφή από τα υπουργεία Μεταφορών και Επικοινωνιών και Εμπορικής Ναυτιλίας.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ:

  1. Εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι για το έργο `Ανακαίνιση και Επέκταση του κτιρίου επιβατών του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης Νομού Έβρου`.
    • Το έργο αφορά στην ανακαίνιση του υφιστάμενου κτιρίου με προσθήκη διώροφου κτιρίου και την εύρυθμη κυκλοφορία των σιδηροδρομικών συρμών κατά τη λειτουργία του Σιδηροδρομικού Σταθμού.
    • Με την απόφαση οριοθετείται η οικοδομήσιμη έκταση, προσδιορίζονται οι οριακές τιμές εκπομπής ρυπαντικών φορτίων σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις (ΠΥΣ 31/2002) και καθορίζονται όροι για την κατασκευή τεχνικών έργων, τη λήψη μέτρων αντιρύπανσης και αντιμετώπισης της υποβάθμισης του περιβάλλοντος, ώστε να εξασφαλιστεί η τήρηση των περιβαλλοντικών όρων από τον Ανάδοχο του έργου.
    • Επίσης, διασφαλίζονται οι απαιτούμενες δαπάνες για έργα εξωραϊσμού και ανάδειξης του Σταθμού.
    • Η κατασκευή του έργου θα γίνει κατά την περίοδο μειωμένης τουριστικής κίνησης, ενώ δεν αναστέλλεται η ομαλή λειτουργία του υφιστάμενου σταθμού.
    • Η διαχείριση επικίνδυνων ή ειδικής κατηγορίας αποβλήτων (συσσωρευτές, καύσιμα, ορυκτέλαια κλπ) θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του πρόσφατου ΠΔ 82/2004, για την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων. Παράλληλα, εφαρμογή έχουν οι ενιαίοι κανόνες, που έχουν εκδοθεί από τη CIM, τη Διεθνή σύμβαση μεταφοράς εμπορευμάτων κλπ.
    • Κατά τη λειτουργία του Σταθμού θα εφαρμόζεται πρόγραμμα παρακολούθησης της στάθμης θορύβων και δονήσεων.
    • Προβλέπεται ακόμα φύτευση σε όλες τις επιφάνειες, που επιδέχονται βλάστηση για τη δημιουργία αστικού πρασίνου και διαμορφώνονται ελεύθεροι χώροι.
  2. Εγκρίνονται περιβαλλοντικοί όροι για το `Νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας – Β΄ φάση και λειτουργία του`, η εφαρμογή των οποίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση του έργου.
    • Αφορούν στην κατασκευή των έργων της β΄ φάσης (κρηπιδώματα, προβλήτες, δίαυλος προσέγγισης, κυματοθραύστης, υδραυλικά έργα απορροής κλπ).
    • Τα πλεονάζοντα υλικά πρέπει διατίθενται σε κατάλληλο χώρο στην ξηρά.
    • Η διαχείριση επικίνδυνων ή ειδικής κατηγορίας αποβλήτων (συσσωρευτές, καύσιμα ορυκτέλαια κλπ) θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του πρόσφατου ΠΔ 82/2004, για την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων.
    • Επιβάλλεται υποχρέωση εκπόνησης Σχεδίου Διαχείρισης πετρελαιοειδών καταλοίπων και απορριμμάτων, όπου θα αναφέρεται ρητά ο χώρος τελικής νόμιμης διάθεσης τέτοιων αποβλήτων.
  3. Τέλος, τροποποιείται παλαιότερη απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων που αφορά στο έργο `Επέκταση Λιμένα Κυπαρισσίας Νομού Μεσσηνίας`, προκειμένου να περιλάβει τη διαπλάτυνση του υπάρχοντος προβλήτα, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή θαλάσσιας ρύπανσης και να αποφευχθεί η απόρριψη προϊόντων εκσκαφής.

Η περιοχή του έργου εντάσσεται στον Εθνικό Κατάλογο περιοχών, των οποίων εξετάζεται η καταλληλότητα ένταξης στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο `Natura 2000`.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024