Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αρχίζουν από τον Ιούνιο τα δρομολόγια των υδροπλάνων

Θοδωρής Κουμέλης - 29 Μάρτιος 2005, 00:00

Σε περίπου έναν μήνα ξεκινούν την πραγματοποίηση δρομολογίων τα δύο υδροπλάνα, που βρίσκονται ήδη<...>

στην Ελλάδα εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, ενώ για τις ανάγκες τους σε πλωτά αεροδρόμια αναμένεται να μετατραπούν αρχικά τα λιμάνια των νησιών του Ιονίου και της Πάτρας, καθώς και η λίμνη των Ιωαννίνων, που θα συνδέονται καθημερινά με την Κέρκυρα με τακτικές πτήσεις των υδροπλάνων της ιδιωτικής ελληνο - καναδικής εταιρίας `Pegasus Aviation`.

Πρόκειται, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας `Τα Νέα`, για την καθιέρωση ενός νέου τρόπου μετακινήσεων, ο οποίος σε άλλες χώρες, όπως ο Καναδάς, εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια. Οι επιβάτες των συγκεκριμένων αεροσκαφών θα μεταβαίνουν στο λιμάνι για να ταξιδέψουν, καθώς τα υδροπλάνα θα εκτελούν πτήσεις από λιμάνι σε λιμάνι.

Όσον αφορά στο κόστος των μετακινήσεων με τα υδροπλάνα, αξίζει να επισημανθεί ότι θα είναι φτηνότερο σε σχέση με των άλλων κανονικών αεροπορικών πτήσεων και λίγο ακριβότερο από τα εισιτήρια των πλοίων.

Ήδη τα υδροπλάνα της εταιρίας Pegasus εκτελούν καθημερινά δρομολόγια από την Κέρκυρα προς τους Παξούς, ενώ σύμφωνα με τους υπευθύνους της σε σύντομο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Ιονίου θα δημιουργηθούν άλλα τρία καθημερινά δρομολόγια. Το πρώτο δρομολόγιο θα συνδέει την Κέρκυρα απευθείας με την Πάτρα, το δεύτερο θα ξεκινά από την Κέρκυρα και μέσω Ιθάκης, Ζακύνθου και Κεφαλονιάς θα καταλήγει επίσης στην Πάτρα, ενώ το τρίτο δρομολόγιο θα συνδέει την Κέρκυρα με τα Ιωάννινα (οι πτήσεις θα εξυπηρετούνται μέσω της λίμνης των Ιωαννίνων). Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) έχουν δώσει ήδη τις απαραίτητες εγκρίσεις για την εκτέλεση δρομολογίων προς το λιμάνι της Πάτρας, καθώς και προς τη λίμνη των Ιωαννίνων.

Οι τακτικές πτήσεις των υδροπλάνων προς προορισμούς του Αιγαίου, αναμένεται να αρχίσουν τον ερχόμενο Ιούνιο, συνδέοντας καθημερινά την Αθήνα με την Ίο, την Πάτμο και την Κάλυμνο, καθώς και τα νησιά των Κυκλάδων με τη Σύρο, που είναι η πρωτεύουσα του νομού.

Μάλιστα, για τον σκοπό αυτό η εταιρία σχεδιάζει να φέρει στην Ελλάδα άλλα δύο υδροπλάνα, τα οποία θα εξυπηρετούν τις γραμμές του Αιγαίου. Τα δρομολόγια προς στο Αιγαίο θα μπορούσαν να αρχίσουν νωρίτερα, όμως οι υπεύθυνοι της εταιρίας `σκοντάφτουν` στο νομοσχέδιο για τη μετα - ολυμπιακή χρήση των Ολυμπιακών Ακινήτων, το οποίο δεν έχει ακόμα κατατεθεί στη Βουλή. Κι αυτό, καθώς η περιοχή του Φλοίσβου, που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως βάση των υδροπλάνων στην Αθήνα, ανήκει στην εταιρία των Ολυμπιακών Ακινήτων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top