Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Κεφαλονιά και Ιθάκη

Βίκυ Καραντζαβέλου - 21 May 1999, 00:00

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ-ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ. Όπως δήλωσε στο TDN ο κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, υπεύθυνος Τουριστικής Προβολής της Νομαρχίας Κεφαλονιά<.>

ς, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, και πρόεδρος της Ε.Τ.Α.Π.Κ.Ι., Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Κεφαλληνίας Ιθάκης, η Κεφαλονιά και η Ιθάκη όχι μόνο δεν επηρεάστηκαν καθόλου από την γενική κρίση, αλλά αντιθέτως παρουσιάζουν αύξηση στις αφίξεις κατά 19% σε σχέση με την περυσινή περίοδο.
Φέτος, οι πτήσεις charters αναμένεται να ξεπεράσουν τα 100.000 άτομα, έναντι 87.000 το 1998.
Η πλειοψηφία των αφικνούμενων είναι Βρετανοί, Σκανδιναβοί, Αυστριακοί, και Τσέχοι.
Η αύξηση αυτή είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών προβολής της περιοχής. Η Ε.Τ.Α.Π.Κ.Ι. εδώ και πολύ καιρό καταβάλει προσπάθειες προβολής της περιοχής μέσω δημοσιεύσεων και εκδηλώσεων.
Επίσης, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση μαζί με τους φορείς που εμπλέκονται στον τουρισμό, προχωρεί σε πρωτοποριακή "επιθετική" καμπάνια στο εξωτερικό, με οργανωμένα γραφεία marketing και δημοσίων σχέσεων στις χώρες στόχους, όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Αυστρία, η Σκανδιναβία, και η Γερμανία.
Ήδη πρόσφατα, το γραφείο της Μεγάλης Βρετανίας πραγματοποίησε εκπαιδευτικό ταξίδι δημοσιογράφων στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη. Επίσης, πρόσφατα οργανώθηκε επίσκεψη 80 Τσέχων και Σλοβάκων τουριστικών πρακτόρων και στις 29 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη 100 Ιταλών τουριστικών πρακτόρων.
Σήμερα, 21 Μαΐου στα πλαίσια του εορτασμού της συνένωσης της Κεφαλονιάς με την Ελλάδα το 1864, επισκέπτεται το νησί ο γνωστός πιανίστας Δημήτρης Σγούρος ο οποίος θα δώσει κονσέρτο στο Θέατρο "Κέφαλος" στο Αργοστόλι.
Πέρα των παραπάνω ενεργειών ο Νομάρχης κ. Διονύσης Γεωργάτος, έχει από καιρό καλέσει τους φορείς σε εκστρατεία αναβάθμισης των προσφερόμενων υπηρεσιών και ταυτόχρονα καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για την ολοκλήρωση σημαντικών έργων υποδομής, αλλά και άλλων έργων, όπως ασφάλεια και ποιότητα ζωής, ανάδειξη του περιβάλλοντος καθώς και της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top