Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Προτάσεις ολοκληρωμένης ανάπτυξης από τη ΝΑ Αιτωλοακαρνανίας

Θοδωρής Κουμέλης - 30 Μάρτιος 2005, 00:00

Η άρση της απομόνωσης των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών του νομού Αιτωλοακαρνανίας,<...>

με τη δημιουργία υποδομών οι οποίες κυρίως περιλαμβάνουν προσπελάσιμα επαρχιακά οδικά δίκτυα, αποτελεί μια από τις προτεραιότητες του Νομού, στην κατεύθυνση της άμβλυνσης των διαφορών, που καταγράφονται εντός των ορίων του.

Τα παραπάνω ανέφερε ο Αναπληρωτής Νομάρχη, κ. Δημήτρης Γεροπάντας, κατά την εισήγησή του στην Ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Μεσολόγγι εν όψει του Εθνικού Σχεδιασμού Στρατηγικής Ανάπτυξης 2007 - 2013 από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας.

Παράλληλα ο κ. Γεροπάντας κατέθεσε τις προτάσεις της Ν.Α. για έργα και παρεμβάσεις για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη του νομού, θέτοντας ταυτόχρονα ζήτημα `εσωτερικής σύγκλισης`.

Αναλυτικότερα, οι προτάσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, που υπεβλήθησαν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αφορούν οδικά έργα, έργα υποδομής για θαλάσσιες και αεροπορικές μεταφορές, βασικές υποδομές στήριξης του παραγωγικού συστήματος, υποδομές στην υγεία και την εκπαίδευση, παρεμβάσεις χωροταξικής οργάνωσης, παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, εγγειοβελτιωτικά έργα, παρεμβάσεις στην κτηνοτροφία, την αλιεία και τη δασική παραγωγή, δράσεις προώθησης της εμπορίας γεωργικών προϊόντων, των βιοτεχνικών και οικοτεχνικών δραστηριοτήτων αλλά και παρεμβάσεις στο περιβάλλον, τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top