Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Καμία ζημιά στην Ταϊλάνδη από το σεισμό της Ινδονησίας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 31 Μάρτιος 2005, 00:00

Καμία ζημιά δεν υπέστησαν οι περιοχές Gulf και τα παράλια της θάλασσας Andaman στην Ταϊλάνδη<...>

από τον σεισμό, που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο νησί της Ινδονησίας Νιας, κοντά στη Σουμάτρα, μεγέθους 8,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ”, σύμφωνα με χτεσινές επίσημες δηλώσεις της προέδρου του Ταϊλανδικού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Juthamas Siriwan, η οποία στη συνέχεια διαβεβαίωσε τους πάντες ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για εμφάνιση `τσουνάμι` στην περιοχή”.

“Τα παραλιακά θέρετρα και τα ξενοδοχεία, τόσο στις ακτές της Andaman, όσο και στην περιοχή Gulf της Ταϊλάνδης σήμαναν αμέσως συναγερμό, μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου στην Ινδονησία”, ενώ, όπως συμπληρώνει η κ. Siriwan, “πολλά από τα ξενοδοχεία εκμεταλλεύτηκαν αυτό το συναγερμό για να δοκιμάσουν τα νέα συστήματα ασφαλείας και ειδικότερα τις διαδικασίες εκκένωσης τους σε τέτοιες περιπτώσεις”. “Τα περισσότερα, αν όχι όλα τα ξενοδοχεία” πρόσθεσε “ήταν σε εγρήγορση κατά την διάρκεια της βραδιάς την Δευτέρα, αλλά τώρα όλα λειτουργούν κανονικότατα.

Ακόμα η κ. Siriwan δήλωσε ότι “η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης έχει δεσμευτεί να παρέχει μια ικανοποιητική, επάξια των χρημάτων και ασφαλή διαμονή στους επισκέπτες της χώρας. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την συνεργασία και τις γρήγορες προσπάθειες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας να ενημερώσει τις τοπικές αρχές για την εμφάνιση του σεισμού, οι οποίες στην συνέχεια ενημέρωσαν τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά θέρετρα των παραλίων, με αποτέλεσμα να εφαρμοστούν με απόλυτα επιτυχία τα σχέδια εκκένωσης τους. Επίσης, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη, γιατί όλα αυτά αποδείχτηκαν απλά μια άσκηση, χωρίς να υπάρξουν ζημιές. Τα ΜΜΕ και τα ταξιδιωτικά γραφεία όλου του κόσμου ενημερώνονται διαρκώς για την κατάσταση των τουριστικών εγκαταστάσεων και επιχειρήσεων στην χώρα”.

Τέλος, ευχήθηκε όλες αυτές οι πληροφορίες να διαδοθούν άμεσα από τους δημοσιογράφους και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, ώστε το κοινό να πληροφορηθεί για την επικρατούσα κατάσταση.

Από την άλλη η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων των χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού (PATA) δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την άμεση αντίδραση των τοπικών αρχών στο τελευταίο χτύπημα του Εγκέλαδου, ενώ τονίζει για άλλη μια φορά σε χτεσινή της ανακοίνωση ότι όσοι έχουν κλείσει διακοπές στην περιοχή δεν θα πρέπει να τις ακυρώσουν, αλλά να τις πραγματοποιήσουν, γιατί έτσι μπορούν να εκφράσουν την θερμή συμπαράσταση τους στο λαό της Ταϊλάνδης, που παλεύει να ξαναφτιάξει τη ζωή του”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top