Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Περίπου 10 δισ. ευρώ τα έσοδα της Ελλάδας από τον τουρισμό το 2003

Βίκυ Καραντζαβέλου - 01 Απρίλιος 2005, 00:00

Σε 9,6 δισ. ευρώ ανήλθαν το 2003 τα έσοδα της Ελλάδας από τον τουρισμό, ενώ οι Έλληνες,<...>

που επέλεξαν για τουρισμό μια άλλη χώρα ξόδεψαν 2,2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν προχτές στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, Eurostat στις Βρυξέλλες.

Το ποσό των καθαρών εσόδων, ύψους 7,4 δισ. ευρώ, που εμφανίζει η Ελλάδα στο ισοζύγιο για τον τουρισμό της είναι το τέταρτο μεγαλύτερο ανάμεσα στις 25 χώρες - μέλη της Ε.Ε., σύμφωνα με δημοσίευμα της `Ναυτεμπορικής`, μετά την Ισπανία, που εμφανίζει τα υψηλότερα καθαρά έσοδα 29,5 δισ. ευρώ, την Γαλλία (11,6 δισ. ευρώ) και την Ιταλία (9,4 δισ. ευρώ). Η Ελλάδα βρίσκεται στην έβδομη θέση των πιο κερδοφόρων χωρών στον τομέα του Τουρισμού, με έσοδα 9,6 δισ. ευρώ (4,6% του συνόλου των 25 χωρών - μελών της Ε.Ε., πρώτη η Ισπανία με έσοδα 37 δισ. ευρώ).

Τα συνολικά έσοδα από τον τουρισμό για τις 25 χώρες μέλη της Ε.Ε. το 2003 ανέρχονται σε 213,4 δισ. ευρώ, εμφανίζοντας μείωση κατά 4 δισ. ευρώ, σε σχέση με το 2002. Ενώ, σύμφωνα με τη Eurostat, το 74% του τουρισμού της Ε.Ε. προέρχεται από τους πολίτες των 25 κρατών-μελών.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στον τουρισμό της Ελλάδας, οι Γερμανοί είναι αυτοί που επισκέπτονται περισσότερο από όλους τους Ευρωπαίους τη χώρα μας με ποσοστό 27,3% και ακολουθούν οι `Αγγλοι (20,3%), οι Γάλλοι (6,6%) και οι Ιταλοί (6,2%).

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top