Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Δυναμικό άνοιγμα για την 'Κυριακούλης'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 22 Φεβρουάριος 2000, 00:00

Δυναμικό άνοιγμα και σε άλλους τομείς πέραν του γιώτινγκ στον χώρο όμως του θαλάσσιου τουρισμού επιχειρεί η εταιρία "Κυριακούλης<.> Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή Α.Ε." με την εξαγορά<...>

έξι εταιριών, πέντε ναυτικών και μια ανώνυμης, η οποία έχει σήμερα την τεχνική υποστήριξη των πέντε ναυτικών εταιριών.
Η ανώνυμη εταιρία με έδρα μέχρι πρότινος την Κω, θα μεταφερθεί στην Αθήνα και θα μετατραπεί σε holding στην οποία θα ανήκουν οι μετοχές των πέντε ναυτικών εταιριών. Θα ακολουθήσουν αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου της holding. Με αυτό τον τρόπο η "Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή Α.Ε" θα κατέχει ποσοστό μετοχών άνω του 90%της εταιρίας holding. Οι εταιρίες παλαιότερα ανήκαν στον Όμιλο Μαμιδάκη και άλλαξαν ιδιοκτησία πριν περίπου ενάμιση χρόνο ενώ η επωνυμία τους διατηρήθηκε η ίδια.
Η εταιρία holding η οποία θα μετονομασθεί σε 'Kiriacoulis Maritime' θα διαθέτει 6 υδροπτέρυγα και ένα γερανό 140 τόνων για την τεχνική τους υποστήριξη, ενώ θα λειτουργεί δύο γραφεία πλήρως εξοπλισμένα στην Κω και στην Ρόδο.
Επίσης, υπάρχουν τρεις άδειες σκοπιμότητας καλύπτοντας 10 προορισμούς, την Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο, Χάλκη, Σύμη, Νίσυρο, Καστελόριζο, και Τήλο.
Τα τρία υδροπτέρυγα εκτελούν τακτικά δρομολόγια ενώ τα άλλα τρία είναι εκδρομικά και δραστηριοποιούνται στο θαλάσσιο χώρο του Ανατολικού Αιγαίου και στην Τουρκία.
Το συνολικό κόστος της εξαγοράς είναι 448 εκατ. δρχ. και κρίνεται ιδιαίτερα επωφελές από την "Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή Α.Ε" καθώς μέσω της holding εταιρίας θα εξυπηρετηθούν οι επιχειρηματικοί στόχοι της και σε άλλους τομείς του θαλάσσιου τουρισμού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top