Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Καταδύσεις Αναψυχής

ΥΕΝ: Σχέδιο νόμου για την προώθηση του καταδυτικού τουρισμού στην Ελλάδα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 05 Απρίλιος 2005, 00:00

Σχέδιο Νόμου για τις Καταδύσεις Αναψυχής προωθεί ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, έχοντας ως κύριο στόχο την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα των υπηρεσιών και την ανάπτυξη νέων ευκαιριών στον χώρο του οικολογικού τουρισμού...

Σχέδιο Νόμου για τις Καταδύσεις Αναψυχής προωθεί ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης<...>

, έχοντας ως κύριο στόχο την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα των υπηρεσιών και την ανάπτυξη νέων ευκαιριών στον χώρο του οικολογικού τουρισμού.

Ο καταδυτικός τουρισμός είναι άλλωστε μια εξελισσόμενη αγορά υψηλού επιπέδου, η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία του 2001 απευθύνεται σε 4,5 εκατ. πιστοποιημένους Ευρωπαίους δύτες, ενώ πάνω από 1 εκατ. εξ αυτών ταξιδεύει κάθε χρόνο στο εξωτερικό, όπου έχει κατά μέσο όρο τουλάχιστον 10 διανυκτερεύσεις ετησίως.

Έτσι, ο υπό ψήφιση νόμος επιχειρεί να βάλει την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του καταδυτικού τουρισμού. Για το σκοπό αυτό οι διατάξεις του νομοσχεδίου είναι εναρμονισμένες με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα, που θεσμοθετήθηκαν προ ολίγων μηνών (παροχή καταδυτικών υπηρεσιών υπό συνθήκες ασφαλείας, απελευθέρωση της αγοράς μέσα από διαδικασίες πιστοποίησης των επιχειρήσεων κ.λ.π.). Τα εν λόγω πρότυπα κατόπιν αιτήματος πολλών κρατών (Ιαπωνίας, Κίνας, Σιγκαπούρης, Αιγύπτου, Κένυας, κλπ) βρίσκονται σήμερα στη διαδικασία να καταστούν παγκόσμια.

Τέλος, πρέπει να αναφερθεί πως κατά τη σύνταξη του νομοσχεδίου ελήφθησαν υπόψη οι παρατηρήσεις των συναρμόδιων Υπουργείων Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, αλλά και αρκετές προτάσεις των επιχειρήσεων του κλάδου, που ήδη δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, ενώ παράλληλα έγινε προσπάθεια να θεσμοθετηθεί για πρώτη φορά ένα πλαίσιο για τη δημιουργία καταδυτικών πάρκων υψηλού επιπέδου οικολογικού τουρισμού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top