Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Επιστολή ευρωβουλευτή `καίει` το αεροδρόμιο Ηρακλείου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 06 Απρίλιος 2005, 00:00

Επιστολή προς τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου κ. Μάνο Σφακιανάκη, έστειλε πρόσφατα ο ευρωβουλευτής και μέλος της Επιτροπής<...>

Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης, με αφορμή μια άσχημη εμπειρία, που βίωσε ο ίδιος και η οικογένεια του στο αεροδρόμιο Ηρακλείου `Νίκος Καζαντζάκης` και που τον έκανε να αμφιβάλει για τις οργανωμένες υπηρεσίες που παρέχονται στο αεροδρόμιο. Έτσι, ενόψει και της μεταφοράς στο Ηράκλειο της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA), ο ευρωβουλευτής έκανε κάποιες καίριες επισημάνσεις στον αερολιμενάρχη.

Χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής αναφέρει στην επιστολή, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Κρήτη TV` τα ακόλουθα: “είχα κλείσει με την οικογένεια μου εισιτήρια για την πτήση της `Luxair` από το Ηράκλειο προς το Λουξεμβούργο. Δεδομένου ότι η πτήση επιστροφής ήταν η πρώτη φετινή απευθείας πτήση από το Λουξεμβούργο προς το Ηράκλειο, θέλω να πιστεύω ότι ίσχυσαν ιδιαίτερες συνθήκες, μιας και μόνο έξι θέσεις ήταν κλεισμένες σε αυτήν την πτήση. Η πτήση αναγγέλθηκε στον πίνακα αναχωρήσεων για τις 7:50 μ.μ.. Αφού δεν υπήρχε κανένας υπάλληλος στον γκισέ του check-in, απευθύνθηκα στις πληροφορίες του αεροδρομίου. Σε κάθε περίπτωση δεν εμφανίστηκε ποτέ προσωπικό στον γκισέ και γι` αυτό το λόγο οι υπάλληλοι ασφαλείας δεν άφηναν κανένα να κατευθυνθεί προς τα εκεί”.

Στη συνέχεια, όπως τονίζει ο κ. Χατζημαρκάκης, το αποτέλεσμα ήταν προς μεγάλη του έκπληξη να ενημερωθεί τηλεφωνικά από υπάλληλο της `Luxair` ότι “η πτήση είχε αναχωρήσει είκοσι λεπτά νωρίτερα από την προγραμματισμένη αναχώρηση, επειδή δεν είχαν δει κανένα στον γκισέ”.

Ο κ. Χατζημαρκάκης επισημαίνει ότι τελικά ταξίδεψαν δύο ημέρες μετά, με συνέπεια να χάσει μια σημαντική συνεδρίαση, στην οποία ήταν ομιλητής, ενώ όπως σημειώνει “η `Luxair` μάς αποζημίωσε φιλικά για την πτήση Αθήνα - Λουξεμβούργο, όχι όμως για την πτήση από Ηράκλειο για Αθήνα, αλλά ούτε και για την περαιτέρω παραμονή στην Κρήτη και την ενοικίαση ενός αυτοκινήτου”.

Ωστόσο, η όλη υπόθεση δεν αφορά μονάχα στην εν λόγω αεροπορική εταιρία και το αεροδρόμιο Ηρακλείου, όπου αυτή διαδραματίστηκε, αλλά και στην Ολυμπιακή, καθώς, όπως αναφέρει ο ευρωβουλευτής, “η αρμόδια, προφανώς, για τον έλεγχο εισιτηρίων Olympic Airlines και πιο συγκεκριμένα ο κ. Νίκος Μηλιαράς έδωσε το `πράσινο φως` για την αναχώρηση της πτήσης, ενώ γνώριζε πολύ καλά ότι στο αεροδρόμιο βρίσκονταν επιβάτες οι οποίοι ρωτούσαν για αυτή ακριβώς την πτήση”. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο ίδιος, μιας και δεν είδε κανένα στον γκισέ του check-in, έδωσε άδεια για την απογείωση. Όμως οι επιβάτες δεν μπορούσαν να φτάσουν ως τον γκισέ αφού και οι υπάλληλοι ασφαλείας δεν άφηναν κανένα να περάσει.

Καταλήγοντας, ο ευρωβουλευτής υπογραμμίζει στον αερολιμενάρχη ότι “οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές του αεροδρομίου σας είναι ένα δεσμευτικό κριτήριο για το οποίο όλοι μας υπερθεματίζουμε στην Ε.Ε. (σε σχέση πάντα με τη μεταφορά στο Ηράκλειο του οργανισμού ENISA)”. Παράλληλα, ζητά από τον κ. Σφακιανάκη να εξετάσει την πιθανότητα διαμόρφωσης ειδικής αίθουσας αναμονής για τους επιβάτες του ΕΝΙSA. “Εκτός τούτου, θα πρέπει να δράσουμε από κοινού ούτως ώστε να εξασφαλίσουμε απευθείας πτήσεις για όλο το χρόνο ανάμεσα στις Βρυξέλλες και το Ηράκλειο, προσθέτει ο κ. Χατζημαρκάκης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top