Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤαξιδιωτικές ΟδηγίεςΤαξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για την παραλία Κανκούν του Μεξικού

Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για την παραλία Κανκούν του Μεξικού

Ταξιδιωτική οδηγία, προκειμένου να προειδοποιήσει τους Αμερικάνους επισκέπτες της παραλίας Κανκούν του Μεξικού να είναι ιδιαίτεροι προσεκτικοί, εξέδωσε πρόσφατα το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, ισχυριζόμενο ότι “διεφθαρμένοι αστυνομικοί βάζουν ως […]

Ταξιδιωτική οδηγία, προκειμένου να προειδοποιήσει τους Αμερικάνους επισκέπτες της παραλίας Κανκούν του Μεξικού<...> να είναι ιδιαίτεροι προσεκτικοί, εξέδωσε πρόσφατα το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, ισχυριζόμενο ότι “διεφθαρμένοι αστυνομικοί βάζουν ως στόχο τους τουρίστες”.

Ειδικότερα, στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται ότι “υπάρχουν πολλά παράπονα τις τελευταίες εβδομάδες από τουρίστες, ότι ενοικίασαν αυτοκίνητα στο μεξικανικό αυτό θέρετρο και τους σταμάτησαν αστυνομικοί επιβάλλοντάς τους παράνομα πρόστιμα.

Από την άλλη, σύμφωνα με δημοσίευμα της `Σημερινής`, η Κυβέρνηση του Μεξικού ανησυχεί ιδιαίτερα για το θέμα, που προέκυψε, καθώς τέτοιου είδους οδηγίες μπορούν να πλήξουν δραματικά την τουριστική βιομηχανία της χώρας. Να υπενθυμιστεί ότι τον Ιανουάριο, όταν οι ΗΠΑ είχαν εκδώσει πάλι ταξιδιωτική οδηγία για το Μεξικό, η μεξικανική κυβέρνηση είχε αντιδράσει έντονα ζητώντας από την Ουάσινγκτον να μην επεμβαίνει στα δικά της θέματα.

Χαρακτηριστικά μάλιστα το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αναφέρει στην ανακοίνωση του ότι “οι αυτοκινητιστές απειλούνται με φυλάκιση, εάν δεν πληρωθεί αμέσως το `πρόστιμο`, παρόλο που δεν υπάρχει απόδειξη ότι έχουν κάνει κάποια παρανομία”, ενώ σημειώνει ότι “η επιδείνωση τις τελευταίες εβδομάδες της δημόσιας τάξης στο Κανκούν οφείλεται στα ελλείμματα των δημοτικών ταμείων για τις πληρωμές των αστυνομικών”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024