Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για την παραλία Κανκούν του Μεξικού

Θοδωρής Κουμέλης - 08 Απρίλιος 2005, 00:00

Ταξιδιωτική οδηγία, προκειμένου να προειδοποιήσει τους Αμερικάνους επισκέπτες της παραλίας Κανκούν του Μεξικού<...>

να είναι ιδιαίτεροι προσεκτικοί, εξέδωσε πρόσφατα το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, ισχυριζόμενο ότι “διεφθαρμένοι αστυνομικοί βάζουν ως στόχο τους τουρίστες”.

Ειδικότερα, στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται ότι “υπάρχουν πολλά παράπονα τις τελευταίες εβδομάδες από τουρίστες, ότι ενοικίασαν αυτοκίνητα στο μεξικανικό αυτό θέρετρο και τους σταμάτησαν αστυνομικοί επιβάλλοντάς τους παράνομα πρόστιμα.

Από την άλλη, σύμφωνα με δημοσίευμα της `Σημερινής`, η Κυβέρνηση του Μεξικού ανησυχεί ιδιαίτερα για το θέμα, που προέκυψε, καθώς τέτοιου είδους οδηγίες μπορούν να πλήξουν δραματικά την τουριστική βιομηχανία της χώρας. Να υπενθυμιστεί ότι τον Ιανουάριο, όταν οι ΗΠΑ είχαν εκδώσει πάλι ταξιδιωτική οδηγία για το Μεξικό, η μεξικανική κυβέρνηση είχε αντιδράσει έντονα ζητώντας από την Ουάσινγκτον να μην επεμβαίνει στα δικά της θέματα.

Χαρακτηριστικά μάλιστα το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αναφέρει στην ανακοίνωση του ότι “οι αυτοκινητιστές απειλούνται με φυλάκιση, εάν δεν πληρωθεί αμέσως το `πρόστιμο`, παρόλο που δεν υπάρχει απόδειξη ότι έχουν κάνει κάποια παρανομία”, ενώ σημειώνει ότι “η επιδείνωση τις τελευταίες εβδομάδες της δημόσιας τάξης στο Κανκούν οφείλεται στα ελλείμματα των δημοτικών ταμείων για τις πληρωμές των αστυνομικών”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top