Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Στόχος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού

Θοδωρής Κουμέλης - 11 Απρίλιος 2005, 00:00

Στην προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό, φαίνεται να στοχεύει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου<...>

, έχοντας μια πιο οργανωμένη τουριστική πολιτική, η οποία είναι επικεντρωμένη στην ανάδειξη των διάφορων μορφών εναλλακτικού τουρισμού.

Οι προσπάθειες της Περιφέρειας, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Ροδιακή`, έχουν επικεντρωθεί σε πέντε άξονες. Ο πρώτος άξονας του προγράμματος αφορά στην κατασκευή βασικών υποδομών στα νησιά, στους τομείς των Εναέριων, Θαλάσσιων και Χερσαίων Μεταφορών, της Εκπαίδευσης και της Υγείας - Πρόνοιας.

Ο δεύτερος άξονας αφορά στην κατασκευή υποδομών Περιβάλλοντος. Ο τρίτος, την κατασκευή έργων τουριστικής ανάπτυξης (εδώ συμπεριλαμβάνονται οι συντηρήσεις και αναστηλώσεις αρχαιολογικών χώρων). Ο τέταρτος, δράσεις που αφορούν στα αστικά κέντρα και στην ενίσχυση των επιχειρήσεων, ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και ο πέμπτος, δράσεις που αφορούν κυρίως στην αναβάθμιση αγροτικών, αλιευτικών και δασικών εκμεταλλεύσεων και στην ανάπτυξη των μικρών νησιών της Περιφέρειας.

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2000 - 2006 είναι ένα από τα 24 Επιχειρησιακά Προγράμματα, που εντάσσονται στο ευρύτερο πακέτο του Γ` Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και αναμένεται να ολοκληρωθεί συνολικά στα τέλη του 2008.

Ακόμα, ορισμένες από τις βασικότερες προτεραιότητες του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου είναι η φροντίδα των πολιτισμικών μνημείων, η προστασία και η αναβάθμιση του περιβάλλοντος και ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας και ιδιωτικής τουριστικής υποδομής. Παράλληλα, υλοποιείται για πρώτη φορά πρόγραμμα προβολής ολόκληρης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, το οποίο θα επιτρέψει τη δημιουργία μιας επιθετικής και οργανωμένης καμπάνιας με ορίζοντα διετίας, προβάλλοντας όχι μόνο το θαλάσσιο τουρισμό, αλλά και τον εναλλακτικό τουρισμό (ορειβατικό, καταδυτικό, συνεδριακό, θρησκευτικό), που έχει ανεκμετάλλευτες δυνατότητες.

Μάλιστα, επ΄ αυτού, χαρακτηριστική είναι η δήλωση του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κ. Χαράλαμπου Κόκκινου, ο οποίος ανέφερε ότι φαινόμενα μαζικού και φθηνού τουρισμού δεν συμβάλλουν, όσο θα θέλαμε στην ανάπτυξη των νησιών μας. Ήρθε η στιγμή να ακολουθήσουμε μια οργανωμένη τουριστική πολιτική με ποιοτικές και εναλλακτικές κατευθύνσεις που θα συμβάλλουν στην προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού. Σε αυτό βέβαια δεν βοηθούν μόνο τα `καθαρά τουριστικά` έργα, όπως οι μαρίνες ή οι αναστηλώσεις αρχαίων μνημείων, αλλά και οι καλύτεροι και ασφαλέστεροι δρόμοι, τα νέα βελτιωμένα λιμάνια και αεροδρόμια σε πολλά νησιά, τα κέντρα υγείας και νοσοκομεία, η επαγγελματική εκπαίδευση ανέργων και απασχολούμενων, όλα αυτά βοηθούν στη νέα πορεία του τουρισμού. Ενώ, πρόσθεσε ότι “με τη συμπαράσταση και την ενεργό συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης και των επαγγελματικών οργανώσεων και φορέων θα προχωρήσουμε στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής για τον τουρισμό, προσδοκώντας βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα θετικά αποτελέσματα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top