Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Στην ανάδειξη του πολιτισμού και του τουρισμού στοχεύει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Θοδωρής Κουμέλης - 13 Απρίλιος 2005, 00:00

“Η ενίσχυση και αξιοποίηση της θέσης της Περιφέρειας ως Δυτικής Πύλης της χώρας διέπεται από δράσεις, που συμβάλλουν<...>

στην αξιοποίηση της γεωγραφικής θέσης της Περιφέρειας ως πύλης της χώρας από και προς την Δυτική Ευρώπη, στη βελτίωση του κυρίου οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου της Περιφέρειας, στην κατασκευή παρακάμψεων μεγάλων οικιστικών συγκροτημάτων και στην αναβάθμιση του επιπέδου των παρεχομένων υπηρεσιών, όσον αφορά γενικότερα στους οδικούς άξονες, στις λιμενικές και σιδηροδρομικές υποδομές”, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κ. Παναγιώτης Καββαδάς με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην 10η έκθεση `Τουριστικό Πανόραμα`.

Ο κ. Καββαδάς, μάλιστα σημείωσε ότι “τα έργα υποδομής έρχονται να συνδράμουν την Πολιτιστική και Τουριστική Ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και να οδηγήσουν στην αξιοποίηση και προβολή των περιβαλλοντικών, αισθητικών και πολιτιστικών πόρων και στην ανάπτυξη του τουρισμού, διευρύνοντας τις βάσεις για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας”.

“Στον άξονα αυτό εντάσσονται”, όπως τόνισε ο κ. Καββαδάς μέτρα ανάδειξης - προβολής και αξιοποίησης πολιτιστικών πόρων, βελτίωσης τουριστικών υποδομών και σχεδιασμένης Τουριστικής Προβολής”. Ενώ, τόνισε ότι “ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην υλοποίηση δράσεων, που αφορούν στην προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας και της ευρύτερης περιοχής, που αποτελεί σημείο αναφοράς του σύγχρονου παγκόσμιου πολιτισμού”.

“Επίσης, έμφαση δίνεται στην αισθητική αναβάθμιση και δημιουργία πολιτιστικών υποδομών στο ευρύτερο αστικό συγκρότημα των Πατρών, στο πλαίσιο της ανάδειξης της Πάτρας σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2006, αλλά και σε όλα τα αστικά κέντρα της Περιφέρειας τα οποία συνδέονται άμεσα και άρρηκτα με τους φυσικούς και πολιτιστικούς Θησαυρούς της περιοχής”, όπως ανέφερε τέλος ο κ. Καββαδάς.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top