Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου να καταστεί η περιοχή `κέντρο τουριστικού ενδιαφέροντος`

Στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου να καταστεί η περιοχή `κέντρο τουριστικού ενδιαφέροντος`

“Στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι να αποτελέσει η περιοχή το `κέντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος`, αφού έχει να προσφέρει μοναδικές εναλλαγές εικόνων και τρόπου ζωής και είναι ιδανικός τόπος για εκείνους, […]

“Στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι να αποτελέσει η περιοχή το `κέντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος`,<...> αφού έχει να προσφέρει μοναδικές εναλλαγές εικόνων και τρόπου ζωής και είναι ιδανικός τόπος για εκείνους, που θέλουν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με περιηγήσεις πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, διασκέδαση και αναψυχή”, ανέφερε χαρακτηριστικά η γενική γραμματέας της Περιφέρειας, κ. Αγγέλα Αβούρη κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο πλαίσιο της έκθεσης `Τουριστικό Πανόραμα 2005`.

Μάλιστα, μεταξύ άλλων, η κ. Αβούρη, στην ομιλία της ανέφερε ότι “στους πέντε νομούς της περιφέρειας λειτουργούν συνολικά 691 ξενοδοχειακές μονάδες, που διαθέτουν συνολικά 36.800 κλίνες, 1.550 ενοικιαζόμενα δωμάτια – διαμερίσματα 28.000 κλινών και 179 κάμπινγκ, τα οποία μπορούν να εξυπηρετήσουν πάνω από 5.000 άτομα”.

“Προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του τουριστικού τομέα, η Γ. Γ. Περιφέρειας Πελοποννήσου αξιοποιεί”, όπως είπε η κ. Αβούρη “τους πόρους του Γ΄ ΚΠΣ και προσπαθεί να καλύψει το χαμένο χρόνο, τις χαμένες ευκαιρίες με μία μεγάλη προσπάθεια και ταχείς ρυθμούς”.

Στους στόχους της πολιτικής, που υλοποιεί η Περιφέρεια περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η βελτίωση δρόμων και λιμανιών, η προστασία του περιβάλλοντος και των θαλασσών με τη δημιουργία βιολογικών καθαρισμών, καθώς και η δημιουργία υποδομών στα αποχετευτικά και υδρευτικά δίκτυα.

Παράλληλα, “αξιοποιώντας τους πόρους του Γ΄ ΚΠΣ”, όπως τόνισε η κ. Αβούρη “δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε την ευκαιρία να ανακαινιστούν και να εκσυγχρονιστούν ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικά καταλύματα, αλλά και να γίνουν νέες, ώστε να μπορούν να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των επισκεπτών”. Επίσης, όπως πρόσθεσε η κ. Αβούρη “η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναδεικνύει τα ιστορικά μνημεία της, αφού ήδη σε 37 μνημεία γίνονται σήμερα εργασίες για τη συντήρηση και ανάδειξή τους, ενώ επεμβαίνει και σε ορεινούς όγκους για την προστασία του φυσικού πλούτου, ώστε να γίνει πιο ελκυστικός και επισκέψιμος”.

“Η Πελοπόννησος αποτελεί”, σύμφωνα με τη γενική γραμματέα, “ιδανικό τόπο για εκείνους, που θα ήθελαν να συνδυάσουν τις διακοπές με επισκέψεις σε διάφορα μνημεία και μοναδικό τόπο για περιηγητικό τουρισμό με συνεχείς ανανεωμένους ταξιδιωτικούς προορισμού. Επίσης, αποτελεί έναν ιδανικό τόπο για οικογενειακές διακοπές και θαλάσσιο τουρισμό, διότι διαθέτει πολύ μεγάλες ακτογραμμές και πολλά λιμάνια, που αποτελούν ασφαλή καταφύγια για τα σκάφη”.

Μάλιστα, η κ. Αβούρη κάλεσε τους απανταχού Πελοποννήσιους “να ξαναγυρίσουν στις ρίζες τους, αφού η παρουσία τους θα κάνει την πατρίδα τους πιο δυνατή και θα τη βοηθήσει να ενταχθεί στο χώρο της ανάπτυξης”, ενώ αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία που αναμένεται να πάρει η Περιφέρεια καλώντας όλους τους συλλόγους των απανταχού Πελοποννησίων να συνεργαστούν, ώστε όλοι οι συμπατριώτες τους, που ζουν εκτός της περιοχής να την επισκεφθούν.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε τέλος η κ. Αβούρη και στην κυβέρνηση, αφού όπως είπε “η στήριξη για την Ανάπτυξη του τουρισμού αποτελεί μία από τις βασικές της επιλογές και για το λόγο αυτό”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά “η Περιφέρεια σε συνεργασία με τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο θα αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες, θα προβεί στην οργανωμένη προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της και με την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού θα πετύχει την αύξηση του αριθμού των τουριστών, την παράταση του χρόνου παραμονής τους και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024