Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Μεγάλο το ενδιαφέρον του δήμου Ιητών για αεροπορικές συνδέσεις

Βίκυ Καραντζαβέλου - 13 April 2005, 00:00

”Δεν φαίνεται με τα μέχρι στιγμής δεδομένα να υπάρχει θετικός απόηχος της δημοσιότητας, που απέκτησε η Ελλάδα<...>

λόγω της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων”, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ιητών, κ. Γεώργιος Πουσσαίος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της έκθεσης `Τουριστικό Πανόραμα 2005`.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην τουριστική κίνηση του νησιού, ο κ. Πουσσαίος ανέφερε ότι ”στην Ίο το 2004 κατεγράφη μείωση της τουριστικής κίνησης κατά 20% σε σχέση με το 2003”, ενώ επισήμανε ότι ”τα μέχρι στιγμής στοιχεία για το 2005 δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Ο Δήμος Ιητών έχει προχωρήσει σε έργα για τη βελτίωση των γενικών υποδομών του νησιού. Κύριο ζητούμενο για το νησί, πάντως, είναι η δημιουργία διαδρόμου προσγείωσης / απογείωσης μήκους περίπου 600 μέτρων, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον από ξένη ιδιωτική εταιρία για την αεροπορική σύνδεση μικρών νησιών των Κυκλάδων, όπως η Κύθνος, η Ίος κ.λ.π. με μικρά αεροσκάφη.

Η Ίος συγκεντρώνει ως επί το πλείστον νεανικό τουρισμό και αυτή την εναλλακτική μορφή τουρισμού θα ενισχύσει και στο μέλλον, στοχεύοντας στην ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Πουσσαίος, ”προωθούνται και άλλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο θαλάσσιος τουρισμός, ενώ συμπλήρωσε ότι ”φέτος η Ίος είναι προορισμός του ιστιοπλοϊκού `Ράλι Αιγαίου`. Τέλος, σημείωσε ότι ”η σοβαρή προσπάθεια, που έγινε για προώθηση του καταδυτικού τουρισμού στο νησί απέτυχε λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top