Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Μεγάλη αύξηση τουριστών περιμένει η Τουρκία από την γερμανική αγορά

Βίκυ Καραντζαβέλου - 24 Φεβρουάριος 2000, 00:00

ΜΟΝΑΧΟ—C-B-R 2000. Σύμφωνα με τον κ. Turan Tantekin, διευθυντή του τουρκικού προξενείου στη Γερμανία, η Τουρκία<.> περιμένει<...>

πολύ μεγάλη αύξηση στους Γερμανούς τουρίστες που θα επισκεφθούν την χώρα το 2000.
Όπως είναι γνωστό το 1999, η Τουρκία γνώρισε μια μείωση της τάξεως του 50% στους Γερμανούς τουρίστες που την επισκέφθηκαν. Συγκεκριμένα, το 1999 ο αριθμός τους ήταν 1.388.787, σε αντίθεση με το 1998 όπου ήταν 2.233.740 και το 1997 που ήταν 2.338.528. Φυσικά η δραματική μείωση οφείλεται κατά κύριο λόγο στους σεισμούς, όπως ανέφερε στο TDN κατά τη διάρκεια της C-B-R 2000 ο κ. Tantekin και όχι σε πολιτικά ζητήματα.
Οι προκρατήσεις από την γερμανική αγορά είναι φέτος αυξημένες κατά 30% σε σχέση με την περσινή χρονιά γεγονός που αποδεικνύει ότι οι προκρατήσεις για το 1999 ήταν ήδη πολύ χαμηλές.
Κύριος στόχος της τουρκικής τουριστικής πολιτικής είναι η προώθηση της Μαύρης Θάλασσας, των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, του γκολφ, και του συνεδριακού τουρισμού, όπως μας ανέφερε ο κ. Tantekin. Ο χειμερινός τουρισμός στην Τουρκία βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα γίνονται όμως επενδύσεις προς αυτό τον κλάδο. Η υποδομή της χώρας ανανεώνεται και στόχος είναι η ανάπτυξη και της εσωτερικής τουριστικής αγοράς.
Η φετινή διαφημιστική καμπάνια της Τουρκίας μόνο στην Γερμανία είναι ύψους 10 εκατ. δολαρίων, έχει οργανωθεί από το κεντρικό γραφείου του τουρκικού τουριστικού οργανισμού στη Φρανκφούρτη και τα διαφημιστικά σποτάκια θα παίζονται σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας.
Ακόμα, ενδιαφέρον είναι ότι το λογότυπο της Τουρκίας, η τουλίπα, παραμένει το ίδιο από το 1980 και δεν υπάρχουν σχέδια για την αλλαγή του μιας και θεωρείται πολύ επιτυχημένο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top