Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚαραμανλής: Ο ελληνικός τουρισμός χρειάζεται νέους προσανατολισμούς

Καραμανλής: Ο ελληνικός τουρισμός χρειάζεται νέους προσανατολισμούς

Ο πρωθυπουργός της χώρας, κ. Κώστας Καραμανλής, μιλώντας προχτές στην Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), θέλησε να καταστήσει σαφές ότι “στόχος της Κυβέρνησης είναι ο τουρισμός υψηλής ποιότητας, σε ολόκληρη τη χώρα και 12 μήνες το χρόνο”

Ο πρωθυπουργός της χώρας, κ. Κώστας Καραμανλής, μιλώντας προχτές στην Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων<...> (ΣΕΤΕ), θέλησε να καταστήσει σαφές ότι “στόχος της Κυβέρνησης είναι ο τουρισμός υψηλής ποιότητας, σε ολόκληρη τη χώρα και 12 μήνες το χρόνο”.

Ο κ. Καραμανλής, στην ομιλία του, επισήμανε μεταξύ άλλων την “ανάγκη να αξιοποιηθεί το πλεονέκτημα των Ολυμπιακών Αγώνων για να ενισχυθεί η τουριστική βιομηχανία με νέα προϊόντα, να αναπτυχθεί σ` ολόκληρη τη χώρα, να λειτουργεί όλο το χρόνο”. Επίσης, υπογράμμισε ότι “η Κυβέρνηση προχώρησε στην επανίδρυση του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, την ανασυγκρότηση των υπηρεσιών του ΕΟΤ, και την αναδιοργάνωση των Περιφερειακών Διευθύνσεων Τουρισμού”. Όπως, άλλωστε είπε, “η διαφημιστική προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε άλλη φορά και οι σχετικές δαπάνες έχουν πολλαπλασιαστεί και θα ανέλθουν στα 60 εκατ. ευρώ”.

“Με τον αναπτυξιακό νόμο, ανέφερε ο κ. Καραμανλής, “παρέχεται στήριξη σε νέες επενδυτικές δραστηριότητες για τη διεύρυνση, την ποιοτική αναβάθμιση, και τη διαφοροποίηση των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τον Ιαματικό Τουρισμό, ενώ τροποποιείται το αντίστοιχο για το Θαλάσσιο Τουρισμό, με στόχο να ξαναζωντανέψει η ελληνική κρουαζιέρα”. Ενώ, ανακοίνωσε ακόμη ότι “προετοιμάζεται το νέο θεσμικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των τουριστικών επιχειρήσεων, που παραμερίζει τα γραφειοκρατικά εμπόδια, μειώνει το χρόνο και το κόστος που απαιτείται για την ίδρυσή τους και διασφαλίζει όρους διαφάνειας στις σχετικές διαδικασίες”.

“Ανοίξαμε μια καινούρια σελίδα στην Τουριστική Οικονομία της χώρας μας και ζητούμε τη σύμπραξη όλων για τη διαμόρφωση του περιεχομένου της. Ο ελληνικός Τουρισμός δεν μπορεί να περιοριστεί στο σύνηθες προϊόν. Αυτό υπάρχει και θα υπάρχει, παρόλο ότι διατίθεται σε χαμηλότερες τιμές, από τους ανταγωνιστές μας. Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται σήμερα νέους προσανατολισμούς, νέα δυναμική, νέα προοπτική. Χρειάζεται νέες ιδέες και φιλόδοξους στόχους”, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε, δε, ότι “η κυβέρνηση επιδιώκει:

  • Τον εμπλουτισμό της τουριστικής προσφοράς με νέες υπηρεσίες. Αλλά και με καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, που είναι όρος και προϋπόθεση, υψηλής ποιότητας.
  • Τη στοχευμένη διαφοροποίηση, σε τουριστικά προϊόντα, στα οποία η χώρα μας μπορεί να είναι και ελκυστική και ανταγωνιστική.
  • Τη δημιουργία μιας νέας τουριστικής ταυτότητας, που να κατοχυρώνει τη μοναδικότητα των ελληνικών προορισμών και να εξασφαλίζει τη διεθνή αναγνωρισιμότητα του τουριστικού προϊόντος μας.
  • Την προώθηση εναλλακτικών μορφών Τουρισμού.
  • Την στόχευση σε ένα διαρκώς υψηλότερο εισοδηματικό και ποιοτικό επίπεδο τουριστών.
  • Την αύξηση του μεριδίου σε παραδοσιακές αγορές και την διείσδυση σε νέες“.


  • Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να επιλύσει τα προβλήματα “που συσσώρευσε στη χώρα το χτες και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της οικονομίας”.

    “Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν πια ότι η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, στην Οικονομία, αλλά και στις δομές του κράτους. Επιβαρύνεται από τις αγκυλώσεις και τις παθογένειες της Διοίκησης. Επιβαρύνεται από τεράστια χρέη και μεγάλα ελλείμματα. Σε πολλές περιπτώσεις οι τελικές διαπιστώσεις ξεπερνούν ακόμη και τις πιο αρνητικές προβλέψεις. Και αυτό σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια, σε όλους τους τομείς. Σημαίνει απαρέγκλιτη προσήλωση στο διπλό στοίχημα για τη δημοσιονομική προσαρμογή και τη διασφάλιση δυναμικής, ισόρροπης και βιώσιμης ανάπτυξης, σ` ολόκληρη τη Χώρα. Πήραμε για το σκοπό αυτό δύσκολες, αλλά αναπόφευκτες αποφάσεις”, υπογράμμισε.

    “Έχουμε, ως χώρα, σπουδαία συγκριτικά πλεονεκτήματα. Έχουμε, ως κοινωνία, όλες τις δυνατότητες, τις δεξιότητες και τις ικανότητες, που απαιτεί η Νέα Εποχή. Απόφασή μας είναι να προχωρήσουμε με σταθερά βήματα, στις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, που έπρεπε να είχαν γίνει προ πολλού. Απόφασή μας είναι να προχωρήσουμε με διάλογο, συνεννόηση, σύνθεση απόψεων και ιδεών. Αλλά και με τόλμη, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα”, ανέφερε.

    Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

    Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

    Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

    19/04/2024
    18/04/2024
    17/04/2024
    16/04/2024
    15/04/2024
    12/04/2024