Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕπίσημη πρώτη εμφάνιση του Βρετανικού Οργανισμού Τουρισμού στην Ελλάδα

Επίσημη πρώτη εμφάνιση του Βρετανικού Οργανισμού Τουρισμού στην Ελλάδα

Με μια λαμπρή δεξίωση στην οικία του Βρετανού Πρέσβη στην Αθήνα, ο Βρετανικός Οργανισμός Τουρισμού (VisitBritain) γιόρτασε προχτές, Τρίτη 12 Απριλίου 2005, την επιστροφή του στην ελληνική αγορά και υπογράμμισε την ενεργό συμμετοχή του στις προσπάθειες του Λονδίνου για την διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2012…

Με μια λαμπρή δεξίωση στην οικία του Βρετανού Πρέσβη στην Αθήνα, ο Βρετανικός Οργανισμός Τουρισμού (VisitBritain) γιόρτασε προχτές,<...> Τρίτη 12 Απριλίου 2005, την επιστροφή του στην ελληνική αγορά και υπογράμμισε την ενεργό συμμετοχή του στις προσπάθειες του Λονδίνου για την διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2012.

Ο Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, κ. Simon Gass, καλωσόρισε την απόφαση του Βρετανικού Οργανισμού Τουρισμού να επαναδραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα και να συσφίξει ακόμα περισσότερο τους ήδη ισχυρούς δεσμούς, που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο χώρες. Στο λόγο, που απηύθυνε στους 150 και πλέον δημοσιογράφους και εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου, ο Πρόεδρος του VisitBritain, Λόρδος Marshall of Knightsbridge, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη μεγάλη σημασία της ελληνικής τουριστικής αγοράς για τη Βρετανία.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “το 2004, 210.000 Έλληνες επισκέφθηκαν τη Μεγάλη Βρετανία – μια αύξηση της τάξεως του 15% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο ρυθμό ανάπτυξης 11% σε παγκόσμιο επίπεδο. Πιστεύουμε ότι υπογραμμίζοντας την πολιτιστική και αθλητική κληρονομιά της Βρετανίας και διευρύνοντας τη γνώση των Ελλήνων όσον αφορά στα αξιοθέατα της Αγγλίας και της Σκοτίας, θα επιτευχθεί σταθερή αύξηση Ελλήνων επισκεπτών στα αμέσως επόμενα χρόνια. Μεγάλες είναι και οι προσδοκίες μας τόσο από τον επιχειρηματικό τουρισμό όσο και από το νεανικό κοινό”.

Επίσης, δεδομένης της σπουδαιότητας του Διαδικτύου, η επίσημη ιστοσελίδα του VisitBritain – η οποία βραβεύτηκε το 2004 ως η καλύτερη ιστοσελίδα εθνικού οργανισμού τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο – απέκτησε πρόσφατα και ελληνικό χαρακτήρα. Έτσι, ο επισκέπτης μπορεί πλέον να βρει στις σελίδες της πληθώρα πληροφοριών όσον αφορά στη διαμονή, στις εκδηλώσεις και στα αξιοθέατα, καθώς και πολύτιμο υλικό για τον προγραμματισμό των διακοπών του στη Μεγάλη Βρετανία.

Σχετικά με τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων από το Λονδίνο, ο Λόρδος Marshall δήλωσε ότι “η Βρετανία είναι ήδη πολύ καλά προετοιμασμένη να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις χιλιάδες των επισκεπτών, που θα τους παρακολουθήσουν. Ακτοπλοϊκά δρομολόγια, το Eurostar και εκατοντάδες πτήσεις διευκολύνουν την πρόσβαση από όλα τα μέρη του κόσμου. Το υπερσύγχρονο δίκτυο μεταφορών προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να απολαύσουν τις πόλεις, την εξοχή και τις ακτές της Βρετανίας. Με τη σημαντική υποστήριξη της βρετανικής τουριστικής βιομηχανίας στη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων και στην υποδοχή των επισκεπτών, η Βρετανία αποτελεί τον απόλυτο Ολυμπιακό προορισμό.

Στην εκδήλωση προσέδωσε βρετανικό τόνο και χαρακτήρα το τετραμελές φωνητικό συγκρότημα Cantabile, υπογραμμίζοντας με τον εμφατικότερο τρόπο την επιστροφή του VisitBritain στην Ελλάδα.

Τέλος, εκπρόσωπος του VisitBritain στην Ελλάδα ορίστηκε η κ. Ναταλία Κουζή, η οποία θα συνεργάζεται στενά με τους εμπορικούς συνεργάτες του VisitBritain, με τη Βρετανική Πρεσβεία, το Βρετανικό Συμβούλιο και το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Ενώ, η επικοινωνία του VisitBritain με τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, καθώς και με τον τουριστικό κλάδο, ανατέθηκε στην Action Global Communications, η οποία χειρίζεται με επιτυχία μεταξύ άλλων και το πρόγραμμα επικοινωνίας της British Airways.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024