Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Η Superfast πρώτη σε κίνηση στην Αδριατική με υψηλή κερδοφορία και το 1999

Βίκυ Καραντζαβέλου - 25 Φεβρουάριος 2000, 00:00

Ο Όμιλος Επιχειρήσεις Αττικής, ο οποίος ελέγχει τις εταιρίες Superfast Ferries Ναυτιλιακή Α.Ε. και τις Γραμμές Στρίντζη Ναυτιλιακή Α.Ε., ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα και τα μερίδια αγοράς στις<...>

γραμμές του εξωτερικού.
Η θυγατρική του Ομίλου '

Superfast<.>

Ferries Ναυτιλιακή Α.Ε.' είχε κύκλο εργασιών 29,6 δισ. δρχ. αυξημένο κατά 10,4% έναντι του αντίστοιχου περυσινού. Τα κέρδη προ τόκων δανείων και αποσβέσεων ανήλθαν σε 12,5 δισ. δρχ., αυξημένα κατά 11% σε σύγκριση με το 1998. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 8,6 δισ. δρχ αυξημένα κατά 15,1% έναντι του 1999.
Η θυγατρική του Ομίλου 'Γραμμές Στρίντζη Ναυτιλιακή Α.Ε.' είχε κύκλο εργασιών 26,8 δισ. δρχ. αυξημένο κατά 10,5% έναντι του 1998. Τα κέρδη προ τόκων δανείων και αποσβέσεων σε 7,2 δισ. δρχ. αυξημένα κατά 10,3% και τα καθαρά κέρδη 3 δισ. δρχ. αυξημένα κατά 27% έναντι του 1998.
Σε ενοποιημένη βάση ο Όμιλος Επιχειρήσεις Αττικής (χωρίς την εταιρία Γραμμές Στρίντζη Ναυτιλιακή Α.Ε. η οποία απεκτήθη το Δεκέμβριο 1999 και θα ενοποιείται στον Όμιλο από τη χρήση 2000) παρουσίασε κέρδη προ τόκων δανείων και αποσβέσεων 13,1 δισ. δρχ. και καθαρά κέρδη 9,1 δισ. δρχ. αυξημένα έναντι του 1998 κατά 3,4% και 0,5% αντίστοιχα.
Οι εταιρίες του Ομίλου το 1999 ενίσχυσαν περαιτέρω τα ποσοστά τους στα μερίδια αγοράς των γραμμών Ελλάδας - Ιταλίας σε σύγκριση με το 1998.
Συγκεκριμένα η Superfast Ferries Ναυτιλιακή Α.Ε. κατέκτησε την πρώτη θέση στο σύνολο των διακινηθέντων στη γραμμή Ελλάδας – Ιταλίας επιβατών με ποσοστό 24,12%, την πρώτη θέση στη μεταφορά φορτηγών αυτοκινήτων με 26,03% και τη δεύτερη θέση στη μεταφορά Ι.Χ. αυτοκινήτων με 21,45%.
Σε σύγκριση με το 1998 μεταφέρθηκαν 13,7% περισσότεροι επιβάτες, 20% περισσότερα φορτηγά αυτοκίνητα και 24,2% περισσότερα Ι.Χ. αυτοκίνητα. Τα ποσοστά αυτά επιτεύχθηκαν επί συνόλου 45 πλοίων που ανταγωνίστηκαν τα τέσσερα Superfast της εταιρίας.
Στις γραμμές που δραστηριοποιούνται τα τέσσερα Superfast δηλαδή στη γραμμή Πάτρα - Ancona και Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Bari κατέκτησαν την πρώτη θέση σε όλες τις κατηγορίες ανταγωνιζόμενα 8 και 12 πλοία αντίστοιχα άλλων εταιριών.
Οι Γραμμές Στρίντζη Ναυτιλιακή Α.Ε. πέραν της δραστηριότητάς τους στην ακτοπλοΐα όπου πέτυχαν αύξηση του μεταφορικού τους έργου το 1999, στις γραμμές Ελλάδας - Ιταλίας δραστηριοποιούμενες με 6 πλοία πέτυχαν σημαντική αύξηση των ποσοστών τους και ανήλθαν στην τρίτη θέση σε όλες τις κατηγορίες. Μετέφεραν το 14% των επιβατών, το 16,1% των φορτηγών αυτοκινήτων και το 13,3% των Ι.Χ. αυτοκινήτων.  Σε σύγκριση με το 1998 μετέφεραν 21,4% περισσότερους επιβάτες, 60,1% περισσότερα φορτηγά αυτοκίνητα και 63,1% περισσότερα Ι.Χ. αυτοκίνητα.
Ο Όμιλος Επιχειρήσεις Αττικής αναμένει το 2000 σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας με την παραλαβή και δρομολόγηση εντός του έτους νέων υπερσύγχρονων πλοίων, τα οποία θα προστεθούν στο στόλο των θυγατρικών της.
Η Διοίκηση του Ομίλου Επιχειρήσεις Αττικής Α.Ε. Συμμετοχών καταρτίζει τα νέα επενδυτικά προγράμματα του Ομίλου και των θυγατρικών εταιριών για τη νέα χιλιετία, με γνώμονα τη συνέπεια και την αποτελεσματικότητα των επενδύσεων προς όφελος των εταιριών του Ομίλου και των μετόχων τους.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top