Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΚατοικίδια με… ‘διαβατήριο’ στη Βρετανία

Κατοικίδια με… ‘διαβατήριο’ στη Βρετανία

Αν στο εξής σε κάποιο ταξίδι σας δείτε σκυλάκια, γατάκια και κάθε είδους κατοικίδια με το διαβατήριο στο στόμα να προσπαθούν να περάσουν από τον έλεγχο διαβατηρίων, μην παραξενευτείτε. Από […]

Αν στο εξής σε κάποιο ταξίδι σας δείτε σκυλάκια, γατάκια και κάθε είδους κατοικίδια με το διαβατήριο στο στόμα να<...> προσπαθούν να περάσουν από τον έλεγχο διαβατηρίων, μην παραξενευτείτε. Από σήμερα το πρωί οι Βρετανικές αρχές θα επιτρέπουν την είσοδο και την έξοδο από την χώρα σε κατοικίδια ζώα που έχουν περάσει πρόσφατα από τους απαραίτητους ιατρικούς ελέγχους και διαθέτουν 'διαβατήριο' που να το αποδεικνύει.
Οι Βρετανοί διεκδικούν τα βρετανικά κατοικίδια να είναι τα πρώτα που θα ηγηθούν και θα ανοίξουν το δρόμο στο δικαίωμα των για ταξίδια. Κάθε ζώο που θα έχει εμβολιαστεί και δεν θα έχει ταξιδέψει σε χώρα εκτός της Ε.Ε. τους τελευταίους 6 μήνες θα εφοδιάζεται με ένα ειδικό μικροτσίπ που θα του δίνει το δικαίωμα εισόδου και εξόδου από τη Βρετανία<.>.
Το αρχικό σχέδιο θα εφαρμοστεί πιλοτικά για ένα χρόνο και εάν επιτύχει χωρίς να παρουσιαστούν κρούσματα λύσσας, τότε η κυβέρνηση θα το καθιερώσει μόνιμα. Να σημειωθεί ότι με αυστηρές απαγορεύσεις η Βρετανική κυβέρνηση από το 1969 είχε καταφέρει να κρατήσει έξω από τη χώρα τέτοια προβλήματα, δημιουργώντας όμως αντιδράσεις από τους φιλόζωους.
Προς το παρόν το μέτρο δεν εφαρμόζεται στα αεροπλάνα, αλλά μόνο στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024