Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Μακριά από τους τουρίστες τα έργα επέκτασης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου

Θοδωρής Κουμέλης - 19 April 2005, 00:00

Μακριά από τους επισκέψιμους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου και τους χώρους συγκέντρωσης των τουριστών αναμένεται να πραγματοποιηθούν<...>

και φέτος, τα έργα επέκτασης του Μουσείου, αφού όπως αναφέρουν τοπικά δημοσιεύματα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην ενοχληθούν οι επισκέπτες του Μουσείου κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της `Ν. Κρήτης`, είχε υπάρξει ειδική πρόβλεψη, η οποία ελήφθη υπόψη και στις τρεις έως τώρα τροποποιήσεις της σχετικής μελέτης επέκτασης και διαμόρφωσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, ώστε να μη γίνονται έργα στους επισκέψιμους χώρους του μουσείου. Οι ρυθμίσεις αυτές λειτουργούν αμφίδρομα, καθώς ούτε και οι τουρίστες εμποδίζουν την εξέλιξη των εργασιών, οι οποίες συνεχίζονται, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, που προέκυψε μετά τις επιβεβλημένες αλλαγές, λόγω ανακάλυψης των οικοδομικών υπολειμμάτων του μοναστηριού του Αγίου Φραγκίσκου. Aλλωστε, αυτός ήταν και ο βασικός παράγοντας που άλλαξε τα σχέδια τρεις φορές ως τώρα, οι εργασίες των οποίων συνεχίζονται στα σημεία, όπου δεν προέκυψε κανένα πρόβλημα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι με την ολοκλήρωση των έργων θα δημιουργηθούν περισσότεροι επισκέψιμοι χώροι και θα αλλάξει εκ των πραγμάτων ο τρόπος έκθεσης των συλλογών, ενώ θα υπάρξουν καλύτερες υποδομές για τις διοικητικές υπηρεσίες του Αρχαιολογικού Μουσείου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top