Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίEqual: Ενισχύονται οι μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις της Περιφέρειας Ηπείρου

Equal: Ενισχύονται οι μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις της Περιφέρειας Ηπείρου

Στην υλοποίηση ενός καινοτόμου έργου προχωρά σύντομα η Περιφέρεια Ηπείρου, μετά την έγκριση που έλαβε η πρότασή της από το Υπουργείο Εργασίας. Βασικός στόχος του έργου είναι να ενισχύσει τις […]

Στην υλοποίηση ενός καινοτόμου έργου προχωρά σύντομα η Περιφέρεια Ηπείρου, μετά την έγκριση που έλαβε η πρότασή της<...> από το Υπουργείο Εργασίας. Βασικός στόχος του έργου είναι να ενισχύσει τις μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις της Ηπείρου, που συνδέονται με τον τουρισμό, ώστε να προσαρμοστούν στις σύγχρονες συνθήκες και να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους.

Η πρόταση η οποία έχει τον γενικό τίτλο `Προσαρμοστικότητα ΜΜΕ τουρισμού και τοπικών προϊόντων της Ηπείρου` εντάχθηκε στον Aξονα 3 `Προσαρμοστικότητα`, στο Μέτρο 2 `Υποστήριξη της προσαρμοστικότητας των εταιριών και των εργαζομένων` της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Equal, με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 1.275.202,50 ευρώ.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε όλη την Ήπειρο και τον συντονισμό έχει αναλάβει η Περιφέρεια Ηπείρου. Επίσης, εταίροι στην υλοποίηση του προγράμματος είναι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, η αναπτυξιακή εταιρία Ήπειρος ΑΕ`, η `Ετανάμ ΑΕ`, η `Αγροτουριστική ΑΕ`, το BIC Ηπείρου, τα Επιμελητήρια Aρτας και Θεσπρωτίας, το ΚΕΚ Σελέκτικα, καθώς και το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF – Ελλάς).

Η Περιφέρεια Ηπείρου θα συνεργαστεί ως εταίρος, με ευθύνη την περιοχή της Ηπείρου, στις παρακάτω αναπτυξιακές συμπράξεις:


  • Ορεινή Σύμπραξη: Αγροτική Επιχειρηματικότητα στην Πίνδο.
  • Μη κυβερνητική προοπτική: Προώθηση της Κοινωνικής Οικονομίας σε ευάλωτες περιφέρειες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες μέσα από την ενδυνάμωση των μη κυβερνητικών οργανισμών.
  • ΕΞΑΔΑ: Ανάπτυξη κόμβου e-learning για εργατοτεχνικές δεξιότητες σε άνθιση και αγροτουριστικά επαγγέλματα.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024